Το μενού του «Ζάχου»…

vasilis mixaloliakos

Πληροφορίες αναφέρουν ότι περίσσευε η όρεξη στη συνεστίαση που οργάνωσε στη γνωστή ταβέρνα «Ζάχος», στα Καμίνια, για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Οι συνδαιτυμόνες κινήθηκαν σε θαλασσινές επιλογές με το τηγανιτό γαριδάκι να κυριαρχεί, ενώ ο Γιώργος Βοϊδονικόλας ζήτησε και το τηγανητό καλαμαράκι έγινε ψητό, κάτι που ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ακόμη. Ο Γιάννης Μαστρονικόλας επέλεξε και λόγω καιρού μια θαλασσινή κακαβιά, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς ως ζαχαροπλάστης έχει εκλεπτυσμένη γεύση. Ο πρώην δήμαρχος αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες είχε ιδιαίτερη όρεξη και τίμησε δεόντως όλα τα πιάτα. Το δείπνο έκλεισε με γαλακτομπούρεκο που επίσης τίμησαν άπαντες.

Πέρα από τα γαστρονομικά ζητήματα πάντως, αυτονόητο είναι ότι συζητήθηκαν πολιτικά και ιδίως αυτοδιοικητικά θέματα με φόντο την πρόσφατη απόσυρση του Βασίλη Κορκίδη από την κούρσα των εκλογών, κάτι που όντως δυσκολεύει τη Νέα Δημοκρατία στον Πειραιά, πόσο μάλλον που μια σειρά στελεχών της παραμένει σταθερά εδώ και πέντε χρόνια στην παράταξη Μώραλη.

Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία Μιχαλολιάκου είχε ένα διπλό στόχο. Να συσπειρώσει την παράταξή του και να στείλει μήνυμα στην Πειραιώς ότι παραμένει παρών. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν άνοιξε ούτε αυτή τη φορά τα χαρτιά του για το αν θα είναι ο ίδιος εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.

eep logo