Διεργασίες ΙV

salpeas

Ηλίας Σαλπέας για δήμαρχος!

 

Πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον η πρόθεση του ΚΚΕ να προχωρήσει σε κινήσεις ανανέωσης προσώπων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Για τον Πειραιά τουλάχιστον φαίνεται να «κλειδώνει» η επιλογή του νεαρού δημοτικού συμβούλου Ηλία Σαλπέα για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου. Η Ελπίδα Παντελάκη, «πιστή στρατιώτης του κόμματος» σε όποια θέση βουλευτική ή δημοτική βρέθηκε, ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη θέση του επικεφαλής της δημοτική κίνησης του ΚΚΕ «Πειραιάς Αναγέννηση» στον Ηλία Σαλπέα.

Γιος του αείμνηστου Πέτρου, που ήταν αρκετές φορές υποψήφιος δήμαρχος με σημαντικά ποσοστά και ανιψιός του γιατρού Δημήτρη Σαλπέα, που είχε καταγράψει το μακρινό 1982 ένα εντυπωσιακό για το ΚΚΕ 20% στις τότε δημοτικές εκλογές, ο Ηλίας έρχεται να συνεχίσει την παράδοση.

Με δεδομένο το μετριοπαθές προφίλ του, αλλά και τα εσωτερικά προβλήματα που ανιχνεύονται στο Λιμάνι της Αγωνίας, σε συνδυασμό με την κυβερνητική φθορά που -λόγω ΣΥΡΙΖΑ- υφίσταται ο δημοτικός του συνδυασμός, το ΚΚΕ μπορεί να ελπίζει ότι θα κάνει την έκπληξη από τα αριστερά, στοχεύοντας –γιατί όχι; - σε διψήφιο ποσοστό.

eep logo