Το αδιέξοδο της Αίγινας…

varoufakis yanis

Όπως είναι γνωστό η …μισή κυβέρνηση βρέθηκε πάλι στην Αίγινα, αυτή την φορά για το Πάσχα – είχε γράψει σχετικά και έγκαιρα το Portnet. Δυστυχώς η λέξη που κυριάρχησε στην εαρινή αυτή σύναξη υπουργών στο όμορφο νησί του Σαρωνικού ήταν: «αδιέξοδο». Αυτό έλεγε ο εικονιζόμενος Γιάνης Βαρουφάκης σε όποιον συναντούσε στην Αίγινα κατά την τριήμερη, παραμονή του στο νησί - «Δυστυχώς βρισκόμαστε σε πλήρες αδιέξοδο...», έλεγε για την ακρίβεια.
Μέχρι και στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή, τον Π. Δούκα, που τον συνάντησε τυχαίως στον δρόμο το ίδιο του είπε: «Δυστυχώς, Πέτρο, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο» του είπε.

Βέβαια, όπως αναφέρει σήμερα ο «Βηματοδότης», ίσως αυτός ο όψιμος πεσιμισμός του Γιάνη Βαρουφάκη να ήταν η αιτία που ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δεν ζήτησε καν να τον συναντήσει τις ημέρες που βρέθηκε - κι αυτός - στην Αίγινα. Ο Πρωθυπουργός έκανε Πάσχα στο σπίτι της Όλγας Χαρίτου-Παπαδοπούλου, προβεβλημένου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, (δίπλα στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη – άλλωστε στο ίδιο συγκρότημα βρίσκονται οι δυο κατοικίες). Μαζί τους εκτός από το μισό υπουργικό συμβούλιο, ήταν και η πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, πρόεδρος του Φεστιβάλ Αίγινας, ενώ κάποια στιγμή τους επισκέφτηκε και ο Στ. Κούλογλου, ευρωβουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ που επίσης διατηρεί εδώ και χρόνια κατοικία στο νησί. 
Η ίδια πάνω κάτω παρέα του Μ.Σαββάτου εθεάθη και στην παραθαλάσσια «Όστρια» στο Μαραθώνα.

Από την άλλη πλευρά ο Γ. Βαρουφάκης έκανε Πάσχα στο σπίτι της γυναίκας του Δανάης Στράτου μαζί «κοσμοπολίτες» φίλους που είχαν έλθει από την Αθήνα αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες…

eep logo