Mykonos Palace: Εγκαίνια και παραλειπόμενα...

vrakoforoi 20180916

Μια μοναδική εμπειρία κρητικής φιλοξενίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια του Mykonos Palace της Minoan την Κυριακή το μεσημέρι. Είναι γνωστό ότι το πιο σύγχρονο πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Κρήτη δρομολογήθηκε στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά και διανύει πλέον την απόσταση μόλις σε 6.5 ώρες.

Εκείνο που δεν ήταν γνωστό πάντως, ήταν ότι η Minoan κατά τα χρόνια στα οποία είναι Διευθύνων Σύμβουλός της ο «καπετάνιος» της Αντώνης Μανιαδάκης μηδένισε τον τραπεζικό της δανεισμό. Συγκεκριμένα, από 500 εκατομμύρια «άνοιγμα» που είχε προς τις τράπεζες, έφτασε σήμερα όχι μόνο να μην χρωστάει ούτε ένα ευρώ, αλλά να έχει και 50 εκατ. ευρώ αποθεματικό!

Ένα οπωσδήποτε εντυπωσιακό στοιχείο που προσελκύει το ενδιαφέρον όλων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απ.Βουλγαράκης, στον χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια της γραμμής, είπε απευθυνόμενος στον Αν.Μανιαδάκη – και κατ’ επέκταση στις Minoan Lines – «Μην μας εγκαταλείψετε!».
Είχαν προηγηθεί άλλωστε δυο-τρεις προσπάθειες άλλων –μεγάλων στον καιρό τους - εταιρειών να «μπουν» στη γραμμή, που όμως δεν τα κατάφεραν – ήτοι εγκατέλειψαν τη γραμμή και εν τέλει τα Χανιά.

Όλα τα παραπάνω βέβαια ακούστηκαν ως υπερβολικά «πολιτικά και τεχνοκρατικά» αφού στη συνέχεια, όπως μαρτυρεί και η φωτογραφία, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έστησε ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι μέσα στο πολυτελέστατο σαλόνι του Mykonos Palace, κερνώντας παράλληλα εξαιρετική κρητική ρακή σε όλους τους παρευρισκόμενους.

eep logo