Το εξαιρετικό Καστράκι!

kastraki drapetsonas

Η πολύ καλή παράσταση-αναδρομή στο ρεμπέτικο και τον Πειραιά «café aman» του Κώστα Φέρρη, την οποία οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, στάθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά στο κοινό ο εξαιρετικός χώρος δίπλα στην Ηετιώνια Πύλη στη Δραπετσώνα.

Ένας αρκετά μεγάλος ελεύθερος χώρος με πανοραμική θέα στο λιμάνι και την κίνησή του, φιλόξενος για εκδηλώσεις και παραστάσεις όπως αποδείχθηκε και με προοπτική να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής σταθερά, εφόσον γίνουν στο μέλλον κάποιες παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και προσωπικά ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης πιστώνονται το γεγονός ότι πείστηκε τελικά η Εφορεία Αρχαιοτήτων και παράλληλα με την ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης ως τουριστικού προορισμού «αποδεσμεύτηκε» ο παρακείμενος χώρος.

Σε μια πόλη, όπως ο Πειραιάς, που οι ελεύθεροι χώροι είναι περιορισμένοι, το Καστράκι στη Δραπετσώνα και η αξιοποίησή του θα έπρεπε να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για πως μπορούν να αξιοποιηθούν και άλλοι χώροι που κρατά δεσμευμένους η Αρχαιολογική Υπηρεσία.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ