Έξι νέοι «παίκτες» στον Πειραιά

kalph diafanh

Μπορεί η θητεία της κυβέρνησης κατά το Σύνταγμα να εκπνέει τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ οι περισσότεροι προβλέπουν ότι οι κάλπες θα στηθούν μαζί με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές τον επόμενο Μάιο, πλην όμως, όπως φάνηκε και με το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, το προεκλογικό σκηνικό έχει ήδη στηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό και παράλληλα με τις καθημερινές πολιτικές μάχες τα επιτελεία όλων των κομμάτων αναζητούν τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορέσουν να προσδώσουν δύναμη, αλλά και αέρα ανανέωσης στα ψηφοδέλτιά τους. Βέβαια από περιφέρεια σε περιφέρεια τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς αλλού υπάρχει υπερπροσφορά κι αλλού διστακτικότητα.

Στην Α’ Πειραιά

Για παράδειγμα στην εκλογική περιφέρεια που συγκροτούν ο δήμος Πειραιά και τα νησιά του Σαρωνικού (πλην Σαλαμίνας) ανιχνεύεται υπερπροσφορά υποψηφίων από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ταυτόχρονα δυστοκία ανανέωσης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το γεγονός έχει την εύλογη εξήγησή του, καθώς αν επιβεβαιωθεί η τάση που καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις, μπορεί να αντιστραφεί το αποτέλεσμα του 2015 και η Νέα Δημοκρατία, που έχει σήμερα μία έδρα, να εκλέξει έως και τέσσερεις βουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις τέσσερεις έδρες που κατέχει σήμερα να περιοριστεί στη μια!
Πάντως θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει νέους «παίκτες» που θα είχαν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους δίπλα στις παραδοσιακά ισχυρές υποψηφιότητες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ακουστεί κατ΄ επανάληψη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ.Βασιλειάδης, που κατάγεται από την Αγία Σοφία, αν και δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα στην πόλη και σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης θα προτιμούσε να αναζητήσει την εκλογική τύχη του σε κάποια από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες διαιρείται η Β’ Αθηνών – πιθανότατα τον νότιο τομέα. Η υποψηφιότητα Βασιλειάδη πάντως είναι η μόνη που θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις δίπλα σε κείνη του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος λογικά θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Στην ΝΔ, όπως ήδη αναφέρθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να δουν το όνομά τους στο ψηφοδέλτιο. Ο Κώστας Κατσαφάδος, που εκλέχθηκε πρώτος στο δύσκολο για το κόμμα του 2015, ξεπερνώντας τον Κ.Αρβανιτόπουλο (που ήταν πρώτος το 2012), φυσιολογικά δεν νιώθει κάποια ιδιαίτερη απειλή. Ένα νέο πρόσωπο όμως που κινείται δραστήρια το τελευταίο διάστημα είναι ο Χρ. Μπουτσικάκης. Επιχειρηματίας-συνδικαλιστής στον χώρο της εστίασης, με καλές σχέσεις, όπως θρυλείται τουλάχιστον, με την οικογένεια Μητσοτάκη, έχει κάνει εδώ κι ένα σημαντικό διάστημα αισθητή την παρουσία του και φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει όχι μόνο τη συμμετοχή του, αλλά και μια εκλόγιμη θέση.

Στο Κίνημα Αλλαγής, τέλος, ο Δημήτρης Καρύδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος και φιλοδοξεί να καταλάβει για άλλη μια φορά την πρώτη θέση. Κάτι, που αν επαναληφθεί, θα αποτελέσει ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ για τον χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, αφού θα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην Α΄ Πειραιά για δέκα ολόκληρα χρόνια και συνολικά έξι εκλογικές αναμετρήσεις (οι δύο χωρίς σταυρό). Δίπλα του, ως νέος «παίκτης» φιλοδοξεί να σταθεί ο δικηγόρος Απόστολος Πόντας. Έγινε ευρύτερα γνωστός διεκδικώντας την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ, έχει ιδιαίτερες επαγγελματικές σχέσεις με την πόλη και κυρίως ένα συγκροτημένο δίκτυο υποστηρικτών. Με βάση αυτά, αν τελικά ο Απ.Πόντας αποφασίσει να εκτεθεί στην Α΄Πειραιά η υποψηφιότητά του δεν θα είναι τυπική, αλλά θα στοχεύει «ψηλά».

Αύριο οι νέοι παίκτες της Β’ Πειραιά

eep logo