Λίφτινγκ στα «Θρυλικά» γηπεδάκια

pasalimani olympiakos

Μια νέα εποχή φαίνεται να ξεκινάει για τα «Θρυλικά» γηπεδάκια μπροστά στην ιστορική λέσχη του Ολυμπιακού, στο Πασαλιμάνι.

Μπορεί οι άνω των πενήντα να έχουν προλάβει μέχρι και την μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού με Γιαντζόγλου, Καστρινάκη, κλπ να προπονείται εκεί, ενώ φυσικά τα τμήματα υποδομών στο μπάσκετ και το βόλεϊ μάτωναν κυριολεκτικά στο τσιμεντένιο τερέν είτε του …μεγάλου κανονικού είτε του βοηθητικού γηπέδου.

Πλην όμως τα τελευταία πολλά χρόνια τα γηπεδάκια είχαν εγκαταλειφθεί και μόνο ως παιδότοπος είχαν κάποιες φορές αξιοποιηθεί. Ξεπερασμένα πια, μπορεί να ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες στους μεγαλύτερους, αλλά οπωσδήποτε δεν προσφέρονται για αθλητισμό. Ήδη πριν από σχεδόν 20 χρόνια, όταν πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, είχε γίνει μια αρχική μελέτη για μετατροπή τους σε κολυμβητήριο! Το οποίο μάλιστα θα έκλεινε με φουσκωτό θόλο τους χειμερινούς μήνες. Βέβαια το project εκείνο δεν προχώρησε.

Τώρα όποιος περάσει από την ιστορική λέσχη του Ολυμπιακού στο Πασαλιμάνι, θα δει να διατηρούνται μόνο οι λίγες κερκίδες του μικρού, βοηθητικού γηπέδου και να έχει γίνει εκσκαφή σε όλο τον υπόλοιπο χώρο. Πληροφορίες του Portnet αναφέρουν ότι εκεί θα κατασκευαστούν γήπεδα τένις. Πιθανόν η Μαρίνα Ζέας, στην ιδιοκτησία της οποίας ανήκει ο χώρος, να έχει σκεφθεί – όχι άδικα – ότι όλο και αυξανόμενος αριθμός τουριστών από τα σκάφη που ελλιμενίζονται στο Πασαλιμάνι μπορεί να αποτελέσει μια πιθανή πελατεία για τα γήπεδα τένις.

Σε κάθε περίπτωση, μια εποχή του ερασιτεχνικού αθλητισμού έχει κλείσει…

eep logo