Σε προεκλογικούς ρυθμούς…

kalph diafanh

Συνήθως οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων - και ιδίως του Πειραιά – είναι βαρετές. Δεν «βγάζουν είδηση», όπως λέμε οι δημοσιογράφοι. Την Δευτέρα όμως, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά έβγαλε τουλάχιστον τρεις ειδήσεις.

Ο Γιάννης Μώραλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά (αυτό το ξέραμε). Η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει επίσημα κανέναν υποψήφιο, δεν θα δώσει χρίσμα δηλαδή και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος θα επιχειρήσει να πάρει τη ρεβάνς, όντας εκ νέου υποψήφιος, έστω χωρίς κομματικό χρίσμα.

Όλα αυτά προκύπτουν και από το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επέλεξε να τοποθετηθεί κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδομώντας δημόσια την προεκλογική ρητορική του προγράμματος Βασίλη Μιχαλολιάκου του 2014! Συγκεκριμένα, με ειρωνική διάθεση σημείωσε ότι κανονικά έχει πλέον λυθεί το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου, έχει υπογειοποιηθεί η Ποσειδώνος κι έχει επεκταθεί το τραμ στον Πειραιά. Στοιχεία που εμπεριέχονταν στο πρόγραμμα του Β. Μιχαλολιάκου το 2014 σχεδόν ως δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχουμε μπει πλέον σε προεκλογική περίοδο στον Πειραιά, γνωρίζοντας τους δυο βασικούς υποψηφίους που δεν είναι άλλοι από το δίδυμο που αναμετρήθηκε και προ τετραετίας.
Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος ετοιμάζονται και πάλι να αντιπαρατεθούν, ενώ αυτή τη φορά παραμένει μεγάλο ανοιχτό ερώτημα πως θα κινηθεί ο χώρος που εκφράζει το Λιμάνι της Αγωνίας. Το 2014 υπενθυμίζεται ότι συγκέντρωσε 17.5 %, ποσοστό όχι ικανοποιητικό, αφού τη διπλανή κάλπη των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 34%, αλλά οπωσδήποτε όχι ευκαταφρόνητο. Τότε όμως υποψήφιος δήμαρχος ήταν ο μετέπειτα υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, στέλεχος με κύρος και ιδιαίτερα αγαπητός στον Πειραιά. Τώρα όμως ο ίδιος έχει αποκλείσει την πιθανότητα να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ στερείται στελέχους που θα μπορούσε να συσπειρώσει και να εκφράσει τις δυνάμεις του σε δημοτικό επίπεδο

Pin It