Με τον Μπουτάρη!

mpoutaris

Στο κύμα δηλώσεων συμπαράστασης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την βάρβαρη επίθεση που δέχτηκε, ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις εκπροσώπων του ναυτιλιακού και Πειραϊκού χώρου. Όπως για παράδειγμα του υπουργού Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή, της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη, του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και του υποψήφιου δημάρχου Κερατσινίου Ζαχαρία Ζούπη.

Όμως ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στις δηλώσεις τουλάχιστον δύο εκπροσώπων του πολιτικού χώρου της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αμέσως κι αψηφώντας κάθε πολιτικό κόστος, εξέφρασαν την απερίφραστη καταδίκη τους και αυτό φυσικά παρά τις κατά καιρούς πολιτικές διαφορές που μπορεί να έχουν με επιλογές του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή της α΄ Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο βουλευτή Λακωνίας με τη ΝΔ Γιάννη Κουλιζάκο, που καταδίκασαν με θάρρος τη βίαια επίθεση.

Και μάλιστα, αξίζουν τον δημόσιο έπαινο γιατί, όπως φάνηκε από πολλές αντιδράσεις «φίλων τους» στο facebook, αν δεν επαινούσαν την επίθεση (!) δεν ήταν καθόλου αυτονόητη και αποδεκτή η ρητή καταδίκη της.

Ακόμα δε περισσότερο, όταν επισημάνθηκε στον «τοίχο» του Πέτρου Μαντούβαλου από γνωστούς αριστερούς φίλους του ότι ήθελε πολύ θάρρος να προχωρήσει σε μια τέτοια δήλωση, δεδομένων και των αντιδράσεων, ο ίδιος με παρρησία επανήλθε, δεν προσπάθησε να κρυφτεί και υπογράμμισε πως η ευθύνη του πολιτικού είναι να βελτιώνεται και να βελτιώνει. Εύγε!

eep logo