Πρόταση Καρύδη για την ανεργία στον Πειραιά

karydis dimitris

Την ίδρυση ενός φορέα με συνεργασία του Δήμου Πειραιά, την Αντιπεριφέρειας και των Επιμελητηρίων της πόλης για την καταπολέμηση της ανεργίας με αξιολογικά κριτήρια, που θα δίνει προτεραιότητα εύρεσης εργασίας στα παιδιά του Πειραιά, προτείνει ο Δημήτρης Καρύδης. Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε πρόσφατα στην εφημερίδα «Κοινωνική», μεταξύ άλλων, σημειώνει:

«Πιστεύω όμως βαθύτατα ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον Πειραιά και τις γειτονιές του, αλλά και την ευρύτερη περιοχή που πρέπει όχι μόνο να αναδείξουμε αλλά και να αντιμετωπίσουμε στη πράξη είναι αυτό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ με αιχμή τους νέους και τους μακροχρόνια ανέργους.
Τα επόμενα χρόνια προγραμματίζονται αρκετές επενδύσεις στον Πειραιά με επίκεντρο το λιμάνι, την ναυπηγοεπισκευαστική, την κρουαζιέρα, την αξιοποίηση μεγάλων χωρών όπως την πρώην κτίριο της «Παπαστράτος», την υλοποίηση της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης».

Και στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καρύδης προτείνει:
«Στο πλαίσιο αυτό προτείνω να δημιουργηθεί με συνεργασία του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας και των επιμελητηρίων του Πειραιά, ένας ευέλικτος φορέας με κυρία αποστολή την καταπολέμηση της ανεργίας με αξιολογικά κριτήρια που θα δίνει προτεραιότητα εύρεσης εργασίας στα παιδιά του Πειραιά.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να δουλέψουν οι νέοι του Πειραιά. Για να γίνει όμως αυτό πράξη, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς της πόλης πρέπει να αναλάβουν δράση και να το εξασφαλίσουν στο μέγιστο βαθμό. Είναι πολύ κρίσιμο οι ιδιώτες επενδυτές να συναντηθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία του Πειραιά για να οικοδομήσουν το μέλλον».

eep logo