Ο Σωτήρης Θεοφάνης στο τιμόνι του ΟΛΘ!

theofanis sotiris

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει, όπως είχε γράψει το Portnet, ο Σωτήρης Θεοφάνης, ενώ στη θέση του μη εκτελεστικού Αντιπροέδρου τοποθετείται ο Boris Wanjel της Terminal Link.

Ο Σωτήρης Θεοφάνης είναι γνωστός τεχνοκράτης με μακρόχρονη εμπειρία στο εξωτερικό, στην διοίκηση και ανάπτυξη λιμένων . Στην Ελλάδα έγινε γνωστός όταν σε νεαρά ηλικία, το 1998-99, ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, τον οποίο με επιτυχία εισήγαγε στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στη συνέχεια ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς με διπλό στόχο, την προετοιμασία του λιμανιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την είσοδό του επίσης στο ΧΑΑ, στόχους που έφερε εις πέρας με επιτυχία.

Ακολούθως εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ενώ για ένα μεγάλο διάστημα δίδαξε Λιμενική Οικονομία στο Rutgers University στο New Jersey των ΗΠΑ.

Πέρα πάντως από την αναμφισβήτητη τεχνοκρατική του τεκμηρίωση, στα αξιοπερίεργα της «μικροϊστορίας» είναι το γεγονός ότι στο τιμόνι του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, θα βρίσκεται πλέον ένας γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης, απόφοιτος μάλιστα της Ιωνιδείου!

eep logo