Το ντέρμπι της «εξυγίανσης»

savvidis

Πρώτα τα γεγονότα: Σάββατο βράδυ – ξημερώματα Κυριακής, με μια απόφαση – μνημείο σκανδαλώδους ισορροπίας ο ΠΑΟΚ χάνει τον αγώνα με τον Ολυμπιακό οριστικά 3-0, λόγω του περίφημου ρολού ταμειακής μηχανής, αλλά εξαφανίζεται η ποινή «κεκλεισμένων των θυρών», που πρόσφατα εξέτισε ο Ολυμπιακός, πέρυσι ο Παναθηναϊκός, παλιότερα η ΑΕΚ, αλλά και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ με την Τούμπα κατάμεστη, αφού προλαβαίνει να εκδώσει εισιτήρια (!), αλλά παρότι στο παιχνίδι παιζόταν το πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι είναι υποδειγματικοί και δεν πέφτουν ούτε 100ml Μαλαματίνας στο γήπεδο. Στο 90’, σε μια πολύ δύσκολη φάση που σκαρφίζεται ο διάβολος όταν δεν έχει δουλειά και δεν ασχολείται με τα παιδιά του, ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει ένα γκολ που εναπόκειται στην κρίση του διαιτητή αν είναι ή δεν είναι οφσάιντ, ο άρχων του αγώνα το κατακυρώνει, ο επόπτης, που είναι τελικά ο αρμόδιος υποδεικνύει ότι ήταν οφσάιντ, ο διαιτητής ακυρώνει το γκολ και εκεί αρχίζει το πανηγύρι.
Ο Ιβάν Σαββίδης με τη σωματοφυλακή του μπουκάρει ένοπλος στο γήπεδο! Ώρες αργότερα, στα αποδυτήρια, ο διαιτητής κατακυρώνει το γκολ και διακόπτει τον αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ (!) η οποία δεν βγήκε να παίξει τα τελευταία λεπτά, επικαλούμενη τον οπλοφορούντα ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και το κλίμα τρομοκρατίας.
Στο ντέρμπι «φόβος για την οικογένειά μου» – «αυτοεξευτελισμός» ο διαιτητής σφύριξε ευλόγως διπλό.
Το ντέρμπι όμως «εξυγίανση» - «εξόντωση του Ολυμπιακού» που ήθελε να στήσει η κυβέρνηση μάλλον θα διακοπεί.

ΥΓ
Μια καλή λύση είναι η επόμενη απόφαση του Αθλητικού Εφετείου να τιμωρήσει με 13 αγωνιστικές το «Γ.Καραϊσκάκης», να αφαιρέσει 13 βαθμούς από τον Ολυμπιακό, να του επιβάλει 13 εκατομμύρια πρόστιμο και 13 χρόνια απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον Μαρινάκη. Τότε, η «εξυγίανση» θα μπορούσε να νικήσει.

cotommatae