Συντονιστείτε παιδιά!

kinima allagis

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι δημοσιογράφοι να «χάνουν τις μέρες»! Να μπερδεύονται, να μην θυμούνται τις ακριβείς ημερομηνίες, ενίοτε να χάνουν και σημαντικές εκδηλώσεις, κάνοντας λάθος την ημέρα. Υπάρχει εξήγηση. Πολλές εκδηλώσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις στοιβάζονται στα δημοσιογραφικά γραφεία (πλέον και στο inbox), θεωρείται δεδομένο ότι σε κάποιες ο δημοσιογράφος δεν θα πάει και καθώς η «φυλή» αυτή δεν φημίζεται για την οργανωτικότητά της, τέτοια λάθη συμβαίνουν.

Στην πολιτική, τα πράγματα είναι απολύτως διαφορετικά. Ένα καλό πολιτικό γραφείο σημειώνει, αξιολογεί και προγραμματίζει. Παράλληλα δε, όταν πρόκειται να οργανώσει κάποια εκδήλωση, «ανιχνεύει» το τοπίο. Ποιες άλλες εκδηλώσεις γίνονται την ίδια μέρα, ποιος τις οργανώνει και που, είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντά πριν κάνει τη δική του εκδήλωση. Υπάρχουν περιπτώσεις μάλιστα κατά τις οποίες οι υπεύθυνοι των γραφείων αντίπαλων πολιτικών ή παρατάξεων συνεννοούνται, ώστε να μην πέσει μια εκδήλωση πάνω στην άλλη.

Όλα τα παραπάνω σκέφτηκα, παίρνοντας την πρόσκληση του Κινήματος Αλλαγής Α’ Πειραιά για την εκδήλωση που οργανώνει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Την ώρα δηλαδή που ο Δήμος Πειραιά οργανώνει μεγάλη εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού – Ο μυστικός Μίκης». Μια εκδήλωση στην οποία παράλληλα ο Πειραιάς τιμά τον Μίκη, θα έχει μουσικοθεατρικό χαρακτήρα (πιάνο Στέφανος Κορκολής, τραγούδι Σοφία Μανουσάκη, αφήγηση Λένα Παπαληγούρα και Νικόλας Ανδρουλάκης, σε επιμέλεια του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΘΠ Νίκου Διαμαντή), ενώ θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης. Μια εκδήλωση που όσο κι αν πλήγωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των θαυμαστών του ο Μίκης, κυρίως με την εμφάνισή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί σε προγενέστερο χρόνο, αναμένεται να είναι πραγματικά μεγάλη.

Και το ερώτημα είναι: Εκεί στο Κίνημα Αλλαγής, χαμπάρι δεν πήραν;