Κυανόκρανος Αβραμίδης!

avramidis kyanokranos

«Μάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις, πιάστηνε», λέγαν οι παλιοί. Και στην περίπτωση του βετεράνου στελέχους του υπουργείου Εξωτερικών, προέδρου της ΔΗΡΑΠ, Τάκη Αβραμίδη, η παροιμία όπως φαίνεται κι από τη φωτογραφία, βρήκε απόλυτη εφαρμογή.

Στην πρόσφατη κοπή πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά βρέθηκε να κάθεται –ως άλλος κυανόκρανος – μεταξύ του προέδρου της Ενώσεως Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και της βουλευτού του κόμματος, μέχρι πρόσφατα, και πλέον του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου.

Αν και πρόεδρος και βουλευτής είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες κατά την αποχώρηση της κυρίας Μεγαλοοικονόμου από το κόμμα του κ.Λεβέντη, στην κοπή της πίτας δεν σημειώθηκαν .. έκτροπα. Ίσως έπαιξε ρόλο η Πειραϊκή καταγωγή και των τριών (ο Κυθήριος Β.Λεβέντης μεγάλωσε στα Καμίνια και πρωτοσυστήθηκε στη δημόσια σφαίρα ως υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά το 1982), αλλά οπωσδήποτε και η διπλωματική εμπειρία, αλλά και το έμφυτο χιούμορ του Τάκη Αβραμίδη συνέβαλαν στην αποφυγή θερμού επεισοδίου…