Η απάντηση του Χατζηπέρου και η ανταπάντηση του Portnet

chatziperos pan

Σχετικά με το δημοσίευμά μας «Unfair Χατζηπέρου», ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων απάντησε με την παρακάτω επιστολή:

«Σε απάντηση του από 9-2-2018 δημοσιεύματος σας με τίτλο «Unfair Χατζηπέρου» έχω να σας πω τα εξής :
Βιαστήκατε να βγάλετε συμπεράσματα αυθαίρετα για τη σύσκεψη σχετικά με τη διαβούλευση για το προταθέν Master Plan από την ΟΛΠ ΑΕ (COSCO).
Για ενημέρωση σας, η συμφωνία ήταν να βγει κοινή επιστολή διαμαρτυρίας προς τα συναρμόδια Υπουργεία και την ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) σχετικά με τον περιορισμένο χρόνο και τις ατέλειες/ελλείψεις του προταθέντος Master Plan, που θα έχει τόσο σοβαρές επιπτώσεις στους κατοίκους και το περιβάλλον εκ βάθους 10ετιών.
Η κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα, τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν στο κοινό έγγραφο.
Επομένως, δεν υπάρχει καμία πρεμούρα αυτοπροβολής αλλά και καμία διένεξη μεταξύ εμού και των συμμετεχόντων στην εν λόγω πρώτη σύσκεψη. Αυτό ξεκαθαρίστηκε προφορικά, τηλεφωνικά αλλά και με μηνύματα (sms) τα οποία είναι στην διάθεση σας.
Το να προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε το πρόβλημα της Κυνόσουρας, του Τύμβου των Σαλαμινομάχων αλλά και της περιοχής της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και πρόκειται να γιορτάσουμε τα 2.500 χρόνια το 2021 χωρίς νέα ναυπηγεία και δεξαμενές, δεν σας τιμά.
Όσο για την περίπτωση της αυτοπροβολής αυτό δεν ισχύει. Είναι προφανές από το έργο που παράγεται από την Περιφέρεια και την Π.Ε. Νήσων Αττικής, το οποίο αντιπαρέρχεστε ΠΑΓΕΡΑ διαχρονικά.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση».

Επ΄ αυτού το Portnet σχολιάζει:

1. Σε ότι αφορά τα περί της ξεχωριστής προβολής κάθε περιοχής, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Πόσο μάλλον που στην ίδια επιστολή Χατζηπέρου, υπογραμμίζεται ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα, τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν στο κοινό έγγραφο. Πως λοιπόν και «κοινό έγγραφο» και ξεχωριστή προβολή;

2. Ευχαριστούμε, αλλά δεν ενδιαφερόμαστε να δούμε τα sms που λέει ότι έχει στην κατοχή του ο κ. Χατζηπέρος και τα οποία ευγενώς σημειώνει ότι είναι στη διάθεσή μας. Μάλλον του ξέφυγε το συγκεκριμένο σημείο, καθώς είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζει ότι, όχι μόνο η δεοντολογία, αλλά η στοιχειώδης ευγένεια επιβάλλει το απόρρητο μηνυμάτων που ανταλλάσσονται, ιδίως μεταξύ εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

3. Επί της ουσίας, είναι γνωστό στους παροικούντες την πόλιν ότι η σπουδή του να εκδώσει ξεχωριστό δελτίο τύπου με φωτογραφία δική του και της Δημάρχου Σαλαμίνας μόνο πριν την έκδοση του δελτίου τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, όπως συμφωνήθηκε, προκάλεσε δυσφορία (για να το θέσουμε για μια ακόμη φορά κομψά) στους άλλους συμμετέχοντες στην πολύ σημαντική αυτή σύσκεψη.

4. Με έκπληξη το Portnet πληροφορείται ότι υποβαθμίζει ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Όντως το να κατηγορεί κανείς το Portnet, που έχει ειδικό ένθετο για τον Πολιτισμό, ότι υποβαθμίζει την Κυνόσουρα, τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και την περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, απαιτεί τεράστια αποθέματα φαντασίας. Οφείλουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ.Χατζηπέρο γι’ αυτήν.

5. Τέλος στην επιστολή του ο κ. Χατζηπέρος σημειώνει ότι αντιπαρερχόμαστε παγερά διαχρονικά το έργο που παράγεται από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής. Εδώ ο κ. Αντιπεριφερειάρχης οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Τo Portnet, η Πρώτη Πύλη στο internet για την Ναυτιλία και τον Πειραιά, πρόσθεσε ήδη από το 2010 στον υπότιτλό του τον όρο «και τον Σαρωνικό», προσθέτοντας στην ύλη του και ειδικό ένθετο για τα Νησιά, αμέσως μόλις με τον «Καλλικράτη» θεσμοθετήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αυτά για την τάξη και για να μην ζητήσουμε από τον κύριο Χατζηπέρο να κάνει τον κόπο να μετρήσει πόσες φορές έχει δει τη φωτογραφία του στην πρώτη μας σελίδα με αφορμή παρεμβάσεις του – σημαντικές ή ασήμαντες – τις οποίες ομολογουμένως φροντίζει να προβάλει με Δελτία Τύπου.

Portnet

eep logo