Η επιτυχία του Γαβρίλη!

gavrilis giorgos black

Την περασμένη Τετάρτη στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη έγινε κάτι, το μέγεθος του οποίου δεν έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό. Κάθησαν γύρω από ένα τραπέζι, αναζήτησαν και βρήκαν έναν κοινό τόπο, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής. Το σημαντικό – και δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί ως φυσικά πρόσωπα προέρχονται και εν πολλοίς εκφράζουν πολιτικούς χώρους και απόψεις με μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Ο ίδιος ο Γαβρίλης, ο Μώραλης του Πειραιά, φυσικά ο Βρεττάκος του Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο Λαγουδάκης του Περάματος, η Νάννου της Σαλαμίνας, ακόμη κι ο Χατζηπέρος των Νησιών, μικρές –αν όχι ελάχιστες - κοινές πολιτικές αναφορές έχουν.

Αλλά και ο Μιχάλαρος του Βιοτεχνικού και ο Βουτσινάς του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, όπως άλλωστε και ο Μανεσιώτης του Εμπορικού Συλλόγου και του ΕΒΕΠ, αλλά και ο Κανακάκης των Ναυπηγοεπισκευαστών, διαφορετικές αντιλήψεις και συμφέροντα εκπροσωπούν.

Όμως όλοι αυτοί αναζήτησαν και βρήκαν κοινό βηματισμό και αντίληψη για το πώς ο όλος Πειραιάς μπορεί να συνομιλήσει και να διεκδικήσει από τον «μεγάλο παίκτη» που είναι ο ΟΛΠ/Cosco την συνδιαμόρφωση μέρους τουλάχιστον του Master Plan της, που θέτει σε διαβούλευση και οπωσδήποτε, πέρα από το λιμάνι (πρέπει να) αφορά και την πόλη.

Αυτή ήταν η μεγάλη επιτυχία που αναμφισβήτητα πιστώνεται στον Γιώργο Γαβρίλη.

 

eep logo