Ευσεβείς Δήμαρχοι!

ioakeimidis mpirmpas

Όχι, Ο Γιώργος Ιωακειμίδης (αριστερά) και ο Δημήτρης Μπίρμπας (δεξιά), δεν είναι σε εκκλησία! Ο φακός του Portnet τους συλλαμβάνει σε αυτή την ευλαβική στάση, διότι ένας ιερέας (που δεν διακρίνεται στη φωτογραφία) διαβάζει ευχές για την κοπή της πίτας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες!

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης, θεώρησε σκόπιμο να μεταβεί σύσσωμο το ΔΣ της ΚΕΔΕ για να συνεδριάσει στην Βελγική πρωτεύουσα. Επιλογή που δεν σχολιάστηκε θετικά από όλους.

Πάντως, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, που πρόσφατα αναδείχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, έκλεισε 20 συνεχή χρόνια στη θέση του δημάρχου (πρώτα Ρέντη και μετά Νίκαιας-Ρέντη) και 36 συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο! Έχοντας καταστεί έτσι ο μακροβιότερος εν ενεργεία δήμαρχος της χώρας και αναμφισβήτητα ο πιο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας.

Κάπως έτσι λοιπόν, ο νεότερος Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας φαίνεται να βρίσκεται δίπλα του για να αντλεί εμπειρίες. Άλλωστε και οι δυο τους είναι της σχολής σύμφωνα με την οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνει και βρίσκει λύσεις πέρα από τα κομματικές αντιθέσεις.