Δρόμοι παλιοί…

logothetis notis

Όπως έχει γράψει το Portnet, η πρεμιέρα του έργου «Η Γραμμή» στο «Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα» στάθηκε αφορμή για ενδιαφέρουσες πολιτικο-δημοσιογραφικές συναντήσεις. Μια από αυτές ήταν του εικονιζόμενου πρώην δημάρχου Πειραιά και Νίκαιας Στέλιου Λογοθέτη και του δημοσιογράφου Νότη Ανανιάδη. Έχοντας περάσει μια περίοδο σκληρής σύγκρουσης περί το 1996, οι δυο τους πλέον, περισσότερο από 20 χρόνια μετά, αναγνωρίζουν ο ένας στον άλλον ορισμένες ξεχωριστές αξίες.

Για παράδειγμα, ο Στέλιος Λογοθέτης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, λέει πως ο Νότης Ανανιάδης ήταν ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός δημοσιογράφος που με παρρησία έγραψε για την αθωότητα του πρώην δημάρχου, μετά τη δικαστική του περιπέτεια. Και ο Νότης Ανανιάδης παραδέχεται ότι, μέσα στον ορυμαγδό των δικαστικών διώξεων της εποχής, αδικήθηκε η πρωτοποριακή για τα χρόνια εκείνα αυτοδιοικητική ματιά του Στέλιου Λογοθέτη – για παράδειγμα ήταν ο πρώτος δήμαρχος στην Ελλάδα που μίλησε για την ανάγκη της ανακύκλωσης των απορριμμάτων, ήδη από το 1992, συκοφαντούμενος και γι΄αυτό ακόμη τότε.

Πάντως οι δυο τους όταν συναντήθηκαν τις προάλλες, θυμήθηκαν ότι εν μέσω της αντιπαλότητάς τους, είχαν συνεργαστεί για μια… παρανομία!
Ο Στέλιος Λογοθέτης ως δήμαρχος Πειραιά, μαζί με την Κατερίνα Σκλεπάρη, πρόεδρο τότε του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος, προώθησε την μετατροπή του εγκαταλελειμμένου αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη γέφυρα του Νέου Φαλήρου, στο σημερινό ομώνυμο θεατρικό οργανισμό του Νίκου Δαφνή. Και αυτό, παρά τον πόλεμο που δέχθηκε για τυπικούς λόγους, από την – από το 1996 βουλευτή του Συνασπισμού στην Α΄Πειραιά- Στέλλα Αλφιέρη.

Αλλά και ο Νότης Ανανιάδης, αν και ευρισκόμενος σε ανοικτή κόντρα με τον τότε δήμαρχο – την οποία πλήρωσε με την απόλυσή του από το Κανάλι-1 όπου εργαζόταν – μέσα από τη στήλη «Εν Πειραιεί», που διατηρούσε στην «Αυγή», στήριξε την επιλογή των Λογοθέτη-Σκλεπάρη να μετατραπεί ο χώρος σε θέατρο, κόντρα στην άποψη της βουλευτού του Συνασπισμού.

Πάνω από δυο δεκαετίες αργότερα, ωριμότεροι και οι δύο, είχαν την χαρά να αγκαλιαστούν και να πιουν ένα ποτήρι κρασί, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα…

eep logo