Δημοσιογράφοι και ...κάμπριο!

ananiadis panoutsos

Υπάρχουν πράγματα που τους χωρίζουν, αλλά περισσότερα ίσως είναι εκείνα που ενώνουν τον Νότη Ανανιάδη και τον Αντώνη Πανούτσο (στη φωτογραφία του Portnet). Τους χωρίζουν καμιά δεκαριά χρόνια στην ημερομηνία γέννησης. Ο Αντώνης Πανούτσος είναι αναμφισβήτητα σταρ της δημοσιογραφίας, ενώ ο Νότης Ανανιάδης διατηρεί πολύ πιο χαμηλό προφίλ. Κι ακόμα, ο Πανούτσος φλερτάρει πολιτικά με την Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Νότης, προερχόμενος από την ανανεωτική αριστερά, συμμετέχει στις διεργασίες για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα.

Από εκεί κι έπειτα και οι δύο είναι Πειραιώτες και μάλιστα Καλλιπολίτες. Είναι Ολυμπιακοί και οι δυο. Ο Αντώνης Πανούτσος ξεκίνησε να γράφει για μουσική και στη συνέχεια για μηχανοκίνητο αθλητισμό, καταξιώθηκε ως αθλητικός συντάκτης και πλέον γράφει πολιτικά άρθρα με ισχυρές αθλητικές αναφορές. Ο Νότης Ανανιάδης, που ξεκίνησε από το ναυτιλιακό και πειραϊκό ρεπορτάζ, με το οποίο ακόμη διατηρεί επαφή, πέρασε μεν στο πολιτικό ρεπορτάζ, αλλά μάλλον συγκυριακά βρέθηκε για κάποια χρόνια στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου πολλές φορές «πολιτικοποιούσε» το αθλητικό ρεπορτάζ. Αποτέλεσμα αυτού άλλωστε ήταν και το πρόσφατο βιβλίο του «Παιχνίδι Κέντρου» με πολιτικά χρονογραφήματα που χρησιμοποιούν αθλητικούς όρους, κάτι που ανιχνεύει κανείς πολύ συχνά στα χρονογραφήματα του Αντώνη Πανούτσου, στο liberal.gr.

Πάνω από όλα βεβαίως Πανούτσος και Ανανιάδης, όπως φαίνεται στην αποκλειστική φωτογραφία του Portnet, είναι και οι δύο ...κάμπριο. Με τόσα που έχουν ακούσει και έχουν δει τόσα χρόνια στην πολιτική και τη δημοσιογραφία, δεν άντεξαν τα μαλλιά τους...