Κεντροαριστερά και Πειραιάς

kok kyklos

Το μεγάλο λιμάνι δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τις ζυμώσεις για την εκλογή του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Ήδη η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά που πιστώνεται την οργάνωση μιας σειράς σχετικών εκδηλώσεων τα τελευταία 2-3 χρόνια, σχεδιάζει ένα ανάλογο εγχείρημα που αν τελικά υλοποιηθεί, θα προκαλέσει αίσθηση.

Από την άλλη, ορισμένοι, τουλάχιστον εκ των βασικών υποψηφίων, ήδη απλώνουν τα «πλοκάμια» τους προς τον Πειραιά, αναζητώντας ευνοϊκά για τους ίδιους ακροατήρια εν όψει των εκλογών.
Έτσι, η Φώφη Γεννηματά ευλόγως κινείται στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και την Πέμπτη μάλιστα κατεβαίνει στον Κορυδαλλό.
Η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική, καθώς μάλιστα γνωστοί «βενιζελικοί» φαίνεται να στρέφονται πρς αυτόν.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ήδη κινείται αναζητώντας ερείσματα σε συναδέλφους στον πάντοτε ισχυρό Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.
Ο Γιάννης Μανιάτης προσπαθεί να αναπληρώσει τις απώλειες που καταγράφονται αναφορικά με την υποψηφιότητά του, ιδίως στη Β΄Πειραιά όπου του χρεώνεται – δικαίως η αδίκως – η υπόθεση των εγκαταστάσεων Μελισσανίδη στη Δραπετσώνα, με μια έντονη υπέρ του δραστηριότητα σε χώρους που επηρεάζει το Πανεπιστήμιο Πειραιά, του οποίου είναι άλλωστε καθηγητής.
Και ο Σταύρος Θεοδωράκης κινείται έντονα για να «ξαναζωντανέψει» τα δίκτυα που πάντα είχε, ιδίως στη Β’ Πειραιά, Περιφέρεια της οποίας άλλωστε διετέλεσε βουλευτής κατά την ολιγόμηνη Βουλή που προέκυψε μετά τις πρώτες εκλογές του 2015.

ΥΓ1
Και μέσα στη σύγχυση – που θα έλεγε και ο ΚΥΡ – προκύπτει και Ρεπούση! Η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Α΄Πειραιά και άλλοτε διαπρύσιος κήρυκας της συνεργασίας του χώρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού βρήκε εκεί κλειστές πόρτες, εμφανίζεται να καταθέτει το ενδιαφέρον της για τον υπο διαμόρφωση νέο φορέα.

ΥΓ2
Αντίθετα η αξιοποίηση της πρώην βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη στη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την κρατάει εκ των πραγμάτων μακριά από τις σχετικές ζυμώσεις...

eep logo