Ξεχάσαν τον «Κεράνη»...

keranis ktirio

Λίγο πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό, ο τότε υφυπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του μεταφέρονταν στο σύγχρονο αλλά στοιχειωμένο κτίριο της «Κεράνης» στη Θηβών.
Εύλογα, ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης είχε κάνει θερμές δηλώσεις για την πρωτοβουλία του υπουργού. Πλην όμως έγινε ανασχηματισμός, ήρθε νέος υφυπουργός και κάπου εκεί η ιστορία ξεχάστηκε.
Υπενθυμίζεται ότι είναι ένα κτίριο που κόστισε αρκετά εκατομμυρια στο ελληνικό δημόσιο, η αξιοποίησή του έχει περάσει από σαράντα κύματα – προ μερικών ετών κόντεψε να διχάσει την κοινωνία του Δήμου Πειραιά με την προοπτική μετακίνησης εκεί των δικαστηρίων του Πειραιά – ενώ η τοπική κοινωνία τόσο της Νίκαιας και του Ρέντη, αλλά και του Πειραιά, δεδομένου του γεγονότος ότι το κτίριο βρίσκεται κοντά στα σύνορα των δήμων, οριακά μέσα στη Νίκαια, αναμένει την αξιοποίησή του και για την τόνωση της τοπικής αγοράς και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Είναι ίσως η μοίρα της Ελλάδας. Ένα έργο που σχεδιάζεται από μια κυβέρνηση να εγκαταλείπεται από την επόμενη που τη διαδέχεται μετά από εκλογές. Αυτό στο παρελθόν το έχουμε δει πολλές φορές δυστυχώς. Αλλά η αξιοποίηση ενός υφιστάμενου κτιρίου, με τον τρόπο που αποφασίζει μια κυβέρνηση, να εγκαταλείπεται από την κυβέρνηση που προκύπτει μετά από έναν ανασχηματισμό και μόνο, είναι κάτι μάλλον πρωτοφανές. Αυτό που μένει πάντως, είναι ότι από την έξοδο του Τρύφωνα Αλεξιάδη από την κυβέρνηση, χαμένος περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ευρύτερος Πειραιάς

 

eep logo