Τραγάκης πατήρ «καίει» υιό!

tragakis grafeio

Με μια συνέντευξη που θεωρήθηκε προκλητική το πρωί της Τρίτης, ο από το 1974 εκλεγόμενος βουλετής με την Νέα Δημοκρατία στην Β’ Πειραιά ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά θα τον διαδεχθεί ο γιος του Παναγιώτης.

Η είδηση προκάλεσε σάλο στα social media για τον απροκάλυπτο νεποτισμό που εμπεριέχει, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα από το γραφείο της Νέας Δημοκρατίας να ανακοινώνεται ότι ο υιός Τραγάκη δεν θα είναι υποψήφιος, όπως δεν θα είναι υποψήφιος οποιοσδήποτε προσπαθήσει να προκαταλάβει τις αποφάσεις του Προέδρου και των οργάνων του κόμματος. Κοινώς ο πατέρας «έκαψε» την υποψηφιότητα του γιου.

Βέβαια, η υπόθεση αυτή άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση, καθώς πολλοί θυμήθηκαν ότι ανάλογα φαινόμενα έχουν υπάρξει τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και σε κόμματα της αριστεράς ή –έστω με ελαφρά διαφορετικά χαρακτηριστικά – και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Γενικώς ο νεποτισμός απασχολεί και «ταλαιπωρεί» διακομματικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Γιοι, κόρες, θείοι, ανίψια, παιδιά κι εγγόνια, εμφανίζονται πολλές φορές ως «κληρονόμοι» της πολιτικής προίκας που τους παραδίδει η προηγούμενη γεννιά. Η ειδοποιός διαφορά έχει να κάνει με το ποιοι γόννοι πολιτικών έχουν και τα προσόντα εκτός από το όνομα. Αλλά, δυστυχώς, είναι τόσο λεπτή η διαφορά αυτή...

eep logo