Ο πρωταθλητής και ο ουραγός

patoulis plus

Είναι γνωστό και δεν το αμφισβητεί πλέον κανένας ότι ο Πειραιάς αναδείχθηκε «πρωταθλητής» σε ότι αφορά το φάκελο που υπέβαλε για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων μέσω της ΟΧΕ. Έτσι τον Σεπτέμβριο θα πιστωθούν 80 εκατομμύρια στον λογαριασμό του δήμου, κονδύλι που θα διατεθεί σε μια στρατηγική ανάπλασης και ανάπτυξης της πόλης.
Σχετικά καλά τα πήγαν και άλλοι υποψήφιοι δήμοι ή συνεργασίες δήμων. Ο δήμος Αθηναίων για παράδειγμα, που θα λάβει 85 εκατομμύρια (αλλά με 5 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό και πολύ μεγαλύτερη έκταση – βασικά κριτήρια) ή ο δήμος Καλλιθέας, όπως και η συνεργασία των δήμων της δυτικής Αττικής, που πάντως μένουν στην περιοχή των 45 με 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Εκείνο που δεν έχει γίνει γνωστό είναι η παταγώδης αποτυχία του δήμου Αμαρουσίου να απορροφήσει έστω και ένα (ένα) ευρώ από τα 85 εκατομμύρια που διεκδικούσε! Και προσέξτε, δεν μιλάμε απλώς για έναν μεγάλο και κατά τεκμήριο πλούσιο δήμο των βορείων προαστείων. Μιλάμε για τον δήμο στον οποίο προΐσταται ως δήμαρχος ο «αστραφτερός» Γ.Πατούλης με τις αυτάρεσκες αναρτήσεις φωτογραφιών του μετά της εντυπωσιακής συζύγου του σε διάφορα μέσα, ο οποίος παρεμπιπτόντως με την υποστήριξη των ανά την Ελλάδα δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας (που βέβαια δεν χαρακτηρίζονται όλοι από την «ελαφρότητα» του Μαρουσιώτη δημάρχου) έχει εκλεγεί πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Δηλαδή του ανώτατου «συνδικαλιστικού» οργάνου της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης . Μιλάμε για τον ίδιο ακριβώς άνθρωπο που δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να διεκδικήσει για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας τον δήμο Αθηναίων.
Πέραν κάθε άλλου σχολίου πάντως, δεδομένο παραμένει ένα γεγονός. Ενώ ο Πειραιάς αναδεικνύεται πρωταθλητής και διεκδικεί να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, να γίνει δηλαδή κανονική ευρωπαϊκή πόλη, το Μαρούσι απλώς πέφτει στη Β΄κατηγορία!

eep logo