Σκληρό καρύδι ο Καρύδης!

karydis dimitris

Αρκετοί έσπευσαν να προεξοφλήσουν μέχρι και το πολιτικό του τέλος λόγω της μη πρότασης του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει στην Γραμματεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μετά την μη στήριξη των επιλογών Φώφης.

Όμως ο Δημήτρης Καρύδης, περί ου ο λόγος, αποδεικνύεται «σκληρό καρύδι». Έτσι λοιπόν το όνομα του φιγουράρει μεταξύ των μελών της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει το φθνόπωρο. Ουσιαστικά το κορυφαίο όργανο του κόμματος μέχρι το Συνέδριο.

Δεν είναι μόνο ότι ο Δ.Καρύδης είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ και το πιο προβεβλημένο ενεργό στέλεχος του στον Πειραιά. Αλλά και το ότι έχει αφήσει το αποτύπωμα του ισχυρό στο κόμμα του κατά τα τελευταία δύσκολα χρόνια, αφού μάλιστα εκλέχτηκε βουλευτής το 2009.

Τώρα βέβαια που το παιχνίδι της Κεντροαριστεράς δείχνει να «ανοίγει» ξανά με την υποψηφιότητα Καμίνη, τις παρεμβάσεις Βενιζέλου και την κινητικότητα (προς άλλη κατεύθυνση) Διαμαντοπούλου η συμμετοχή του Πειραιώτη τ. βουλευτή στο κορυφαίο όργανο του μεγαλύτερου κόμματος του χώρου αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΥΓ
Ισως το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα τα παραπάνω είναι το «παραπολιτικό» στοιχείο της ιστορίας. Η επιλογή Καρύδη έγινε ενώ εκείνος ήταν μακριά από τις ζυμώσεις της Χαρ. Τρικούπη και απολάμβανε τα μπάνια του στην γραφική Αλλόνησο...