Γ.Αδαμάκης: Από τον Πειραιά στην Αντίπαρο...

adamakis yannis

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι από το Κερατσίνι στην καταξίωση. Για τον Πειραιώτη – Κερατσινιώτη για την ακρίβεια- Γιάννη Αδαμάκη ο λόγος, καταξιωμένο ζωγράφο πλέον, που εκθέτει από το Σάββατο 29 Ιουλίου έργα του στην καλή γκαλερί «Αντί», στο Κάστρο της Αντίπαρου.

Ο Γ. Αδαμάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959 και συνδύασε σπουδές Οικονομικών και Ζωγραφικής.
Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Εθνικό - Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συλλογή της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αγρινίου, Αθηναίων και Καλαμάτας, όπως και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, στο οποίο εκλέχτηκε δύο φορές μέλος της Επιτροπής Κρίσεων και Κατατάξεων.
Κείμενα του έχoυν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και καταλόγους τέχνης.

Τα παραπάνω από το τυπκό του βιογραφικό.
Επιπλέον όμως φέρει στην σκεύη της καλλιτεχνικής του διαδρομής ακέραιο το ήθος του, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο έργο του, το οποίο παραμένει απαράλλαχτο από τα χρόνια της νεότητας του. Όταν, όπως θυμούνται παλιοί του φίλοι από τον Πειραιά, σύχναζε σε ταβερνάκια (που ακόμη υπήρχαν εν αφθονία την δεκαετία του ’80) στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού και παρά το γεγονός ότι σε μια παρέα με καλλιτεχνικές ανησυχίες – σήμερα μια ζωγράφος, ένας σκηνοθέτης , ένας ποιητής κι ένας συγγραφέας ανάμεσα τους – εκείνος πάντα ξεχώριζε φρόντιζε να κρατά ένα χαμηλό και άκρως δημιουργικό προφίλ.

Όσοι βρεθούν στην Αντίπαρο μέχρι τις 13 Αυγούστου που διαρκεί η Έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη, με τίτλο «Μνήμη - Memory» ας μην χάσουν την ευκαιρία να περάσουν από το Κάστρο και την Αίθουσα Τέχνης “anti”.

eep logo