Όταν ο Π.Κουβάτσος εκθειάζει τον Γ.Μώραλη

kouvatsos takis

Ο Παναγιώτης – Τάκης για τους φίλους του – Κουβάτσος, είναι μια ξεχωριστή όσο και αγαπητή μορφή των δημοτικών πραγματων του Πειραιά.

Δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών, πάντα με συντηρητικούς έως καθαρόαιμους σκληρούς δεξιούς συνδυασμούς, έχει αφήσει ισχυρό το αποτύπωμά του στην πόλη. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε δύο περιόδους, επί Χρ.Αγραπίδη και Β.Μιχαλολιάκου, λειτουργώντας ενωτικά και με θεσμική αντικειμενικότητα, κατάφερε να απολαμβάνει της εκτίμησης όλων των δημοτικών παρατάξεων, ξεπερνώντας τα όποια ιδεολογικά όρια.

Γι’αυτά τα χαρακτηριστικά του ανακηρύχθηκε άλλωστε το 2013 επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχοντας ανακοινώσει ότι τον επόμενο χρόνο θα ολοκληρωνόταν ο κύκλος του ως δημοτικού συμβούλου. Υπηρέτησε την πόλη από το 1977 όταν είχε πρωτοεκλεγεί (αν και ασχολιόταν με τα δημοτικά πράγματα από πιο πριν) μέχρι το 2014. 37 ολόκληρα χρόνια αιρετός!

Ο αγαπητός σε όλους Τάκης, εκτός από το γραφείο που του έχει παραχωρηθεί στον 6ο όροφο του Δημαρχειου, και όπου βρίσκεται καθημερινά, είναι και τακτικός θαμώνας του Βεάκειου, όπου απολαμβάνει τις παραστάσεις σχεδόν καθημερινά. Εκεί, φίλοι του και συνομιλητές του, τον ακούν να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μώραλη. «Είναι εργατικός, ειλικρινής και προσπαθεί το καλύτερο για την πόλη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες» είναι η φράση με την οποία θα μπορούσε να συνοψίσει κανείς όσα λέει για τον σημερινό δήμαρχο Πειραιά.

Μιλάμε δε για έναν άνθρωπο στενά συνδεδεμένο με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος δεν ακολούθησε και δεν υποστήριξε στις εκλογές του 2014 τον σημερινό δήμαρχο. Γεγονός που, δεδομένου και του κύρους του Τάκη Κουβάτσου, αποτελεί έπαινο για τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.

 

eep logo