Ξηραδάκης ο επικοινωνιακός!

xiradakis photo

Κατά την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης της XRTC για την Ακτοπλοΐα, την Τετάρτη, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, ξεχώρισαν δύο πράγματα. Η αρτιότητα της επιστημονικής ομάδας της XRTC και η επικοινωνιακή δεινότητα του διεύθύνοντος συμβούλου της, Γιώργου Ξηραδάκη.

Με λεπτό χιούμορ, διανθισμένος από ελληνικές παροιμίες και γνωστές αποστροφές, αλλά και «υπόγεια» αγγλοσαξονική ειρωνία κάποιες φορές, ο λόγος του εικονιζόμενου Γ.Ξηραδάκη κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον εφοπλιστών και στελεχών του χώρου, τραπεζιτών και δημοσιογράφων, παρουσιάζοντας επί σχεδόν μια ώρα μια μελέτη – ακτινογραφία της σύγχρονης ιστορίας της Ελληνικής Ακτοπλοΐας των προοπτικών και των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει χωρίς να κουράσει τους ακροατές του.
«Ανέβαζε» εκθειάζοντας κάποιους, «έσφαζε με το γάντι» κάποιους άλλους, ενώ απεδείχθη και εξαιρετικός στη διαχείριση κρίσεων καθώς κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα όταν εκπρόσωποι αλληλοσυγκρουόμενων ακτοπλοϊκών συμφερόντων κόντεψαν να «ξεκατινιαστούν». Στη συνέχεια, ως τέλειος οικοδεσπότης, απένειμε δημοσίως τα εύσημα στον σεφ της Λέσχης για το εξαιρετικό, όσο και πρωτότυπο, burger σολωμού (!) που μας πρόσφερε και τον μετρ για την άψογη περιποίηση που μας επεφύλαξε. Το υπέροχο κρασί «Άκρες» της οινοποιίας Σκούρα συνόδευσε μια απαιτητική ημέρα.

Πάντως ο Γιώργος Ξηραδάκης δεν πρέπει να ανησυχεί από μια ενδεχόμενη – απευκταία -απαισιόδοξη τροπή στα Ακτοπλοϊκά πράγματα. Εκτός από πολύ καλός χρηματοοικονομικός σύμβουλος, απέδειξε ότι έχει και τόσα άλλα ταλέντα, που σίγουρα δεν θα πάει χαμένος. Κάποιοι συνάδελφοι μας – ιδίως της τηλεόρασης – ήδη από την Τετάρτη το μεσημέρι δεν αισθάνονται ήσυχοι...