Ο Σπυρίδων στον Παυλόπουλο!

spyridon pavlopoulos

Μια «υψηλή», κυριολεκτικά, επίσκεψη είχε την Τρίτη ο Πρώτος Πολίτης της χώρας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον …δίμετρο Σπύρο Σπυρίδωνα. Και μπορεί φυσικά να μην είθισται ο ΠτΔ να δέχεται υποψήφιους βουλευτές, όπως θα είναι ο Σπυρίδων με τη ΝΔ στην Α΄ Πειραιά και Νήσων, αλλά οι δυο τους διατηρούν ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς εδώ και πολλά χρόνια. Και αυτό για έναν λόγο που λίγοι θυμούνται.

Ο επί σειρά ετών δήμαρχος Πόρου, μακράν ο πιο επιτυχημένος κατά γενική ομολογία, διετέλεσε για μια τετραετία Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος. Με υπουργός Εσωτερικών, τότε, τον Προκόπη Παυλόπουλο. Συνέπεσε δε κατά τη θητεία του να εκδηλωθούν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο, αλλά και άλλες φυσικές καταστροφές, ενώ ήδη τότε το 2007 στο λιμάνι της Πάτρας, που είναι η έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ελάμβανε χώρα ένα κάποιο «προανάκρουσμα» του μεγάλου προσφυγικού κύματος που συγκλονίζει τη Μεσογειακή Ευρώπη. Σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς οργάνωση και σχετικές δομές, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κλήθηκε να διαχειριστεί ένα κύμα σχεδόν 3.000 -Αφγανών κατά βάση- μεταναστών, που προσπαθούσαν από την Πάτρα να προωθηθούν στην Ιταλία και στη Δυτική Ευρώπη, μέσω των πλοίων της γραμμής.

Η διοικητική επάρκεια του Σπύρου Σπυρίδωνος ως Περιφερειάρχη είχε εκτιμηθεί ιδιαιτέρως τότε από τον υπουργό Εσωτερικών και έτσι Παυλόπουλος και Σπυρίδων ήρθαν «κοντά». Μια σχέση που όπως φαίνεται αντέχει στον πολιτικό χρόνο…