Portnet – Ειδήσεις Πειραιά
ΘέματαΠειραιας

Νίκη Ευελπίδου: «Οι κατολισθήσεις αφορούν περιοχές που δεν έπρεπε να έχουμε χτίσει»

«Μένουμε ψύχραιμοι, ακολουθούμε τις οδηγίες της πολιτείας, παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν κάνουμε σπασμωδικές κινήσεις» τόνισε η γεωλόγος, σεισμολόγος Νίκη Ευελπίδου μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Κάτια Αντωνιάδη και τον Γιώργο Σαραντάκο, με αφορμή την σεισμική δραστηριότητα στην θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης και της Αμοργού.

Η κα Ευελπίδου αναφέρθηκε στον κίνδυνο των κατολισθήσεων, επισημαίνοντας ότι «αφορά περισσότερο τις περιοχές, οι οποίες βρίσκονται σε πρανή, όπου τα πετρώματα δεν είναι ιδιαίτερα σταθερά κα, βεβαίως, σε περιοχές που δεν θα έπρεπε να χτίσουμε και έχουμε χτίσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια πρόσθετη επιβάρυνση».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «οι περισσότερες κατολισθήσεις που  έχουν ήδη καταγραφεί στο νησί της Σαντορίνης, έχουν γίνει από απομακρυσμένες σεισμικές δονήσεις».