Γιορτές για την Τσικνοπέμπτη στα επτά ειδικά σχολεία του Πειραιά

moralis tsiknopempth eidika sxoleia 2

Ο Γ.Μώραλης στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με συμμετοχή παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφτηκε σήμερα Ειδικά Σχολεία της πόλης, στα οποία οργανώθηκαν με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά ξεχωριστές εκδηλώσεις σε καθένα για την Τσικνοπέμπτη, με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Μάκης Αγγελετάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά και το ΕΕΕΕΚ Πειραιά.
Σημειώνεται πως γιορτές για την Τσικνοπέμπτη πραγματοποιήθηκαν και στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο, στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά.
Επίσης διοργανώθηκε μεγάλη γιορτή με μεγάλη συμμετοχή γονέων στον 24ο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ν. Φάληρο.

moralis tsiknopempth eidika sxoleia 1

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε πως οι γιορτές στα Ειδικά Σχολεία, είτε την Τσικνοπέμπτη είτε τα Χριστούγεννα είτε τις Απόκριες, είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον κ. Αγραπίδη. «Οργανώνουμε γιορτές και επισκέψεις στα Ειδικά Σχολεία, με τις οποίες τα παιδιά χαίρονται και διασκεδάζουν. Με την ευκαιρία αυτή συζητάμε και τα προβλήματα των σχολείων και αναπτύσσεται μια πιο στενή σχέση και μια πιο συχνή επαφή», σημείωσε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας πως τα Ειδικά Σχολεία έχουν ανάγκη από προσοχή, αγάπη και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, σε επίπεδο κτηριακών εγκαταστάσεων. Σημείωσε επίσης ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη και από διασκέδαση και χαρά που την προσφέρουν όλες αυτές οι γιορτές που διοργανώνει ο Δήμος. Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στη μεγάλη εκδήλωση στο ΣΕΦ, η οποία περιλάμβανε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για τα Ειδικά Σχολεία, όπου συμμετείχε ο Γιάννης Ζουγανέλης, στα μαθήματα γυμναστικής και σε διάφορα άλλα προγράμματα. Τέλος, τόνισε ότι: «Είμαστε ευαίσθητοι με τα παιδιά και ειδικά με τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να χαμογελούν και είναι ευτυχισμένα».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης δήλωσε ότι κάθε χρόνο εορτάζονται τα έθιμα και η παράδοσή μας πιο συστηματικά και οργανωμένα στα Ειδικά Σχολεία, όπου υπάρχει μία στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ο στόχος είναι, όπως είπε, ο κ. Αγραπίδης να έρθει η Δημοτική Αρχή πιο κοντά με τους μαθητές και να αναπτύσσονται δημιουργικές δράσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά, προσθέτοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τελειώνοντας το σχολείο τι θα κάνουν. Συνεχάρη τους γονείς, τους μαθητές και πάνω από όλα τους εκπαιδευτικούς που φροντίζουν για αυτά τα παιδιά, ώστε να παραμένουν ζωντανά κύτταρα του εκπαιδευτικού συστήματος και μέσα από δημιουργικές δράσεις να προχωρήσουν στα μετέπειτα χρόνια από το σχολείο. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μώραλη για την αμέριστη συμπαράστασή του σε αυτό το έργο.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κ Χάρις Ζηλάκου σε δήλωσή της ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και το προσωπικό του 24ου Βρεφονηπιακού Σταθμού και ευχήθηκε στους γονείς ακόμα και στους παππούδες και στις γιαγιάδες χρόνια πολλά με υγεία με την ελπίδα να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά η γιορτή και να είναι όλοι εκεί.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Νίκος Μουμούρης δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι οι γιορτές αυτές που γίνονται στα Ειδικά Σχολεία προσθέτουν μία ατελείωτη ζωντάνια στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ο κ. Μουμούρης ευχήθηκε αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια γιατί ο τελικός αποδέκτης είναι οι μαθητές.

Η Διευθύντρια του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κα Αργυρώ Βεκρή ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Δήμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, χρησιμοποιώντας ένα απόσπασμα από ποίημα του Γιάννη Ρίτσου: «άλλη χαρά δεν είναι πιο μεγάλη από το να δίνεις χαρά». Τέλος ευχήθηκε να είναι ο Δήμος κοντά στις γιορτές, αλλά και στις καθημερινές κυρίως ανάγκες των Ειδικών Σχολείων.

Η Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αυτιστικών κα Μαντώ Ψαλιδάκου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη γιορτή που διοργανώθηκε στο Ειδικό Σχολείο, που δίνει χαρά και μίλησε για την ευαισθησία που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι για αυτά τα παιδιά, για τις καθημερινές τους ανάγκες.

Ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά κ. Στάθης Καρούμπης σε δήλωσή του τόνισε ότι η σημερινή γιορτή είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, η οποία υλοποιείται από πέρυσι με πολύ μεγάλη επιτυχία. Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά, όπως σημείωσε, να τσικνίσουν να διασκεδάσουν, να γλεντήσουν και να χορέψουν. Τα παιδιά είναι πραγματικά ευτυχισμένα και οι εκπαιδευτικοί είναι ευχαριστημένοι διότι οι μαθητές περνάνε καλά και το έργο τους γίνεται πιο εύκολο.

 

Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Αντανακλάσεις ...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Παρά θιν αλός...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ιστορίες στον ντόκο...
Στάζει φως στη θάλασσα...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Γραμμές των οριζόντων!
Θάλασσες...
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Ανθίζουν οι νύχτες...
Δρόμος του φεγγαριού
Ανήσυχες νότες...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
Γλάροι στην κουπαστή
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Στα νερά του λιμανιού..
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Νύχτες στο λιμάνι...
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Μια θάλασσα ελπίδες...
Καλή επιτυχία!
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι

ETEKA_Desktop

eep logo