«Εκτοξεύτηκε» η τιμή του πετρελαίου μετά το επεισόδιο με τα τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν

oil tanker

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η τιμή του πετρελαίου ύστερα από το «θερμό» επεισόδιο με τα τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με την Washington Times, αμέσως μετά το ανησυχητικό επεισόδιο με τα δυο τάνκερ, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 4%, με το βαρέλι να ξεπερνά τα 62 δολάρια.

Οπως ανέφερε ο Νιλ Ουίλσον, αναλυτής του Markets.com, «το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε απότομα, ύστερα από μια ημέρα όπου η τιμή είχε πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών».

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μετά την επίθεση στον Κόλπο του Ομάν, το πετρέλαιο ανέβηκε κατά 4,1% και η τιμή του βαρελιού διαμορφώθηκε στα 62,43 δολάρια.

Επίθεση στον Κόλπο του Ομάν: Σε «συναγερμό» το βρετανικό ναυτικό
Το περιστατικό με τα δυο τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν επιβεβαιώθηκε τόσο από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή, όσο και από το βρετανικό ναυτικό.

Η Ενωση Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε τα πληρώματα πλοίων που βρίσκονται στον Κόλπο του Ομάν να είναι «εξαιρετικά προσεκτικά», διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό ερευνάται.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters, τα δυο τάνκερ εκκενώθηκαν με επιτυχία. Σε ό,τι αφορά τα αίτια του επεισοδίου, το πιθανότερο σενάριο από αυτά που ερευνώνται είναι να έγινε επίθεση με τορπίλη από άγνωστη -μέχρι στιγμής- πηγή.

Πηγή: iefimerida.gr

 

eep logo