ΠΕΠΕΝ: Ζωτικής σημασίας για τη σημαία η ναυτική εκπαίδευση!

naftiki ekpaidefsh

Ανάγκη κινήτρων για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα

Αναβαθμισμένη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και ισχυρά κίνητρα για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα, αλλά και για την παραμονή τους σε αυτό αποτελούν την αιχμή των θεμάτων που διατηρεί στην ατζέντα της η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ cpt. Εμμανουήλ Τσικαλάκης μεταξύ άλλων ανέφερε πως «αγωνιούμε για την ελληνική σημαία, την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, αλλά και την παραμονή σε αυτό των υπαρχόντων ναυτικών» γεγονός που υποδηλώνει την ανησυχία της Ένωσης για την Ελληνική σημαία.

Όσον αφορά στη ναυτική εκπαίδευση οι πλοίαρχοι υποστηρίζουν την αναγκαιότητα αναβάθμισης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης καθώς δεν νοείται μία χώρα που έχει ισχυρή παρουσία στη ναυτιλία σε παγκόσμια κλίμακα να είναι ουραγός στην εκπαίδευση στελεχών.

Μάλιστα στο διεκδικητικό πλαίσιο που σχηματοποιήθηκε στην πρόσφατη γ.σ. μεταξύ των άλλων είναι και το αίτημα για διάθεση αυξημένων πόρων για τις ΑΕΝ και το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού με σκοπό τη βελτίωση και την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και της διδασκαλίας .

eep logo