Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θα κάνω πίσω»

marinakis mikrofono

Εφ’ όλης της ύλης η συνέντευξη του Πειραιώτη εφοπλιστή 

Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης έδωσε την Πέμπτη το πρωί στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Εκεί ακριβώς έκανε την αποκάλυψη για τη χάρη που του ζήτησε τότε ο Νίκος Παππάς, αφού εξιστόρησε τα γεγονότα: «To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί.
Ο Νίκος Παπάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παππάς μού μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης.
Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει.»

Ρωτήθηκε και για τον Πέτρο Κόκκαλη. Αφορμή ασφαλώς η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο».
Ο κ. Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι «από το 2010 βάζω χρήματα συνέχεια στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό. Χωρίς να έχω καμία σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.»
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θύμισε ότι η οικονομική κατάσταση στον Ολυμπιακό εκείνη την περίοδο που ανέλαβε ήταν πολύ χειρότερη από ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

«Τα είπα όταν αποδείχθηκε η ταύτιση Κόκκαλη με κέντρα εξουσίας» συνέχισε.
Ο κ. Μαρινάκης τόνισε με έμφαση ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που έχει μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών. Υπενθύμισε ότι πήρε το τιμόνι της ομάδας το 2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας μάλιστα την κόντρα που είχε με τον Παύλο Γερουλάνο. Αντιπαράθεση που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια επί κυβέρνησης Σαμαρά και σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό» σημείωσε.
Για τον Μανώλη Πετσίτη, ο κ Μαρινάκης είπε ότι ήταν ένας γραφικός τύπος που εμφανίστηκε και έβγαζε selfie. «Έβαλε όμως υπογραφές και υπήρξε ένας πλουτισμός χωρίς να μπορεί να τον δικαιολογήσει. Ο άνθρωπος αυτός πλούτισε» τόνισε.

Η αποκάλυψη για τον Σωκράτη Κόκκαλη
Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Θύμισε τις περιπέτειες που έριχναν και κυβερνήσεις, όταν κάποιος μιλούσε για μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στην Αθήνα. «Σε μια νύχτα, όταν μπήκε στη μετοχική σύνθεση ο κύριος Κόκκαλης έγιναν όλα» είπε, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία. «Τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και ο κύριος Παππάς;» κατέληξε.

Η αποκάλυψη για τον ΔΟΛ
Ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε επίσης ότι και το διάστημα που υπήρχε η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ, το Μαξίμου τού ζήτησε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του στις εφημερίδες του Ομίλου (Βήμα, Νέα) και το internet.
«Τόσο καιρό έκανα υπομονή αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια. Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός ούτε λαγός» είπε με νόημα.

Για τις δικαστικές υποθέσεις
Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις δικαστικές υποθέσεις, υπενθυμίζοντας ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Τζαννακόουλου, του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Κοντονή.
«Εγώ κοιτάζω το μέλλον και το σκοτάδι δεν με αγγίζει. Θα δικαιωθώ, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Έχουν γίνει έρευνες και το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Έχουν καταρρεύσει οι εναντίον μου κατηγορίες και ειμασι σίγουρος πως θα δικαιωθώ.»
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείνει μέχρι τον Οκτώβριο, ο κ. Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός με καταδικαστική απόφαση.

Για τα περί «Έλληνα Μπερλουσκόνι»
Ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε να σχολιάσει τα περί «Έλληνα Μπερλουσκόνι»: Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, απάντησε και συνέχισε: «Εγώ δεν είμαι εργολάβος ούτε μεσάζοντας, όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Δεν κάνω δουλειά με το Δημόσιο. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή.»
Ανέφερε ακόμα ότι έσπευσε στην αγορά του ΔΟΛ, καθώς θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα να έκλεινε ένα ιστορικό συγκρότημα ή να καταντήσει ένα συγκρότημα προπαγάνδας.

«Τρεις υπολογιστές και air condition»
Σχετικά με την δωρεά που έγινε στην ΝΟΔΕ Πειραιά, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι έγινε μία δωρεά στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη Μαρινάκη. «Τρεις υπολογιστές και δύο air condition. Επαναλαμβάνω: Τρεις υπολογιστές και δύο air condition.»
«Ο πατέρας μου ήταν βουλευτής της ΝΔ και στη μνήμη του θα αναλάμβανα και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες» ξεκαθάρισε.

Για τον Δήμο Πειραιά
«Κερδίσαμε το στοίχημα υπό αντίξοες συνθήκες» είπε ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στον Δήμο Πειραιά τα τελευταία χρόνια, έργα που άλλαξαν ριζικά την εικόνα του λιμανιού.

Για τον Ολυμπιακό
Ασφαλώς ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για την πορεία της ομάδας του Ολυμπιακού. «Τι έφταιξε και χάθηκαν δύο πρωταθλήματα» ήταν η ερώτηση:
Υπενθύμισε τα επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο, όπως και για τις επιτυχίες στην Ευρώπη. «Είχαμε μια κακή χρονιά το 2017-2018. Αποφασίσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα και το κάναμε από το μηδέν. Πήραμε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στη Μίλαν. Η ιστορικότερη πρόκριση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει. Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού που γέμιζε το Καραϊσκάκη κάθε Κυριακή. Και αυτό μας κάνει να δώσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας» κατέληξε.
Για το μπάσκετ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν στηρίξει την ομάδα και ότι έχουν και τη δική του στήριξη. Κάλεσε δε τον φίλαθλο κόσμο να μην ανησυχεί.

Οι εισφορές των εφοπλιστών
Για το θέμα των εισφορών του κλάδου στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μαρινάκης θύμισε: «Το είχα πει και πριν από δύο χρόνια. Είχα μιλήσει για την ανάγκη να πληρώνουν περισαότερα χρήματα. Δίνουν σαν έκτακτη εισφορά πάνω από 70 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οι εφοπλιστές έχουν βοηθήσει σε διάφορες καταστροφές.»

Το μήνυμα στο κλείσιμο της συνέντευξης: «Δεν θα κάνω πίσω»
Τέλος, ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε αν τον έχει κουράσει η συνεχής κόντρα με την κυβέρνηση: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να λυγίσω έχω μάθει στα δύσκολα. Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ και λόγω χαρακτήρα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω. Η ανυπαρξία τους σε μεγάλα ζητήματα, σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό και την κοροϊδία με το Μνημόνιο, λένε για 'βρώμικο' χρήμα και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους Έλληνες. Ο Μαρινάκης είναι εδώ και αγαπάει τον τόπο. Θα συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης. Τους προκαλώ να απαντήσουν με επιχειρήματα.»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

eep logo