Μετωπική επίθεση Μώραλη σε Μπελαβίλα

moralis green

Πειραιάς Νικητής: «Άλλα λέγατε, άλλα λέτε»!

Για αλλαγές απόψεων και «προτάσεις-στρακαστρούκες» κατηγορεί ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής» τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα.

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μώραλης καταλογίζει στον Νίκο Μπελαβίλα αλλαγή απόψεων σε ότι αφορά το Master Plan του ΟΛΠ. Σημειώνει δε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με την εισήγηση της 18/7/2018 του δημάρχου Πειραιά για το Master Plan του ΟΛΠ. Τότε, ο Γιάννης Μώραλης είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τη δημιουργία Mall εντός της λιμενικής ζώνης και άλλων θεμάτων που προβλέπονταν στο Master Plan του ΟΛΠ.
Εγκαλεί δε ο Γιάννης Μώραλης τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μπελαβίλα για «εκκωφαντική σιωπή» όταν, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, ο πρώην επικεφαλής του Λιμανιού της Αγωνίας και πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας υπέγραφε την πώληση του λιμανιού και ταυτόχρονα τις υποχρεωτικές επενδύσεις, μια εκ των οποίων είναι η προέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα.
Ουσιαστικά η παράταξη του Γιάννη Μώραλη καλεί τον Νίκο Μπελαβίλα να μην αλλάζει άποψη ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, τεχνοκράτης στο «Αθήνα-Ανάπλαση» ή υποψήφιου δημάρχου Πειραιά και να μην «προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπελαβίλας, συμφωνεί με την από 18/7/2018 εισήγηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη προς το Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία ψήφισε η πλειοψηφία των συμβούλων. Στην εισήγησή του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα που αναφέρονται στο master plan του Ο.Λ.Π., όπως είναι η δημιουργία mall εντός της λιμενικής ζώνης, τα ύψη των κτηρίων τα οποία θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με την πόλη, η σύνταξη και έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) σχετικά με την επέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης κυκλοφοριακών μελετών.

Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί για όλους το γεγονός της εκκωφαντικής σιωπής του σημερινού υποψήφιου Δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους διαχρονικά της Δημοτικής Παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, όταν ο πρώην επικεφαλής της και πρώην Υπουργός κ. Θοδωρής Δρίτσας, υπέγραφε την πώληση του λιμανιού και ταυτόχρονα τις υποχρεωτικές επενδύσεις, μια εκ των οποίων είναι η προέκταση του προβλήτα για την κρουαζιέρα.

Καλό θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αφενός να μην αλλάζει άποψη ανάλογα με τη θέση και την ιδιότητα που φέρει, αφετέρου να μην προσπαθεί με «προτάσεις-στρακαστρούκες» να παραπλανήσει την κοινή γνώμη για μικροκομματικούς λόγους».

eep logo