Στρατηγική νέας θητείας σχεδιάζει ο Μώραλης!

moralis green

Επισπεύδεται η εξειδίκευση της ΟΧΕ


Με εξασφαλισμένο ένα πακέτο που ξεπερνά σημαντικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ (ΟΧΕ, χρηματοδοτούμενα έργα από την Περιφέρεια) η Δημοτική Αρχή Μώραλη μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές με ένα εξ αντικειμένου σημαντικό πλεονέκτημα. Καθώς δε δεν είναι διευκρινισμένο – για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση πότε θα στηθούν κάλπες για τις επόμενες εκλογές - είναι απλώς υποχρεωμένη να τρέξει για να προλάβει να αναδειχθεί η «προίκα» αυτή που έχει στα χέρια της.

Μέχρι την Τρίτη υπήρχε διάχυτη η αίσθηση πως οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξάγονταν τον Οκτώβριο του 2019, κάτι που έδινε ένα σημαντικό περιθώριο χρόνου στην δημοτική αρχή Μώραλη. Η κατάθεση όμως μιας «περίεργης» τροπολογίας από την πλευρά 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα «προεδρικών») με την οποία ζητείται η χρονική εναρμόνιση της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με την Κυριακή των ευρωεκλογών, φέρνει τον χρονικό ορίζοντα των δημοτικών αρχών της χώρας στον Μάιο. Και τις υποχρεώνει να επισπεύσουν τους σχεδιασμούς τους. Ίσως έτσι εξηγείται ότι τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του Portnet, γίνονται αλλεπάλληλες πολύωρες συσκέψεις της λεγόμενης εκτελεστικής επιτροπής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς Νικητής».

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Ιουλίου κι ακολουθεί ο Αύγουστος με τη θερινή του ραστώνη, η δημοτική αρχή Μώραλη – και κάθε δημοτική αρχή στη χώρα – θα βρεθεί de facto τον Σεπτέμβριο ενώπιον μιας προεκλογικής περιόδου μόλις οκτώ μηνών.

Στην περίπτωση του Πειραιά τα «γκάζια» που έχει βάλει ο Γιάννης Μώραλης στους Αντιδημάρχους και τους συνεργάτες του έχουν την προφανή εξήγησή τους. Θέλει το Σεπτέμβριο να είναι σε θέση να εξαγγείλει το πότε ξεκινούν συγκεκριμένα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Έργα που ευλόγως δεν μπορούν να ολοκληρωθούν σε αυτή την τετραετία, αλλά εξ αντικειμένου η δρομολόγησή τους ορίζει την στρατηγική μιας δεύτερης θητείας.