Στο λιμεναρχείο Πειραιά ο διαχειριστής του «Andromeda»

andromeda ship

Το απόγευμα της Τρίτης παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Το απόγευμα της Τρίτης παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο Πειραιά ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας, στην οποία ανήκει το πλοίο «Andromeda», το οποίο μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικών, με προορισμό τη Λιβύη κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Για τον αρχιπλοίαρχο, ο οποίος τόνισε πως θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στις Αρχές, είχε εκδοθεί σχετικό ένταλμα σύλληψης και το οποίο θα εκτελέστηκε άμεσα, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε υποστηρίξει επίσης ότι για ενάμιση μήνα το πλοίο βρίσκονταν σε «ομηρεία» λόγω αθέτησης των υποχρεώσεων από δύο τουρκικές εταιρείες, στις οποίες ανήκει το συγκεκριμένο εμπόρευμα και δεν κατέβαλαν τα λιμενικά τέλη, προκειμένου το «Andromeda» να μεταβεί μέσω της διώρυγας του Σουέζ στο Τζιμπουτί, όπου ήταν και ο προορισμός του φορτίου.

Από την πλευρά του, ο συνήγορός του ανέφερε ότι ο πελάτης του είχε υποβάλλει υπόμνημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται, ότι οι οκτώ ναυτικοί, πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Πρόκειται για δύο Ουκρανούς, πέντε Ινδούς και έναν Αλβανό, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Πηγή: in.gr

eep logo