Ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Δημοτικό Θέατρο

dhmotiko christmas tree 2017

Μεγάλη συναυλία και street party με τη Χρύσπα και το συγκρότημα «KINGS»

 Σε μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Πειραιά, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μεγάλη συναυλία, στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου, από τη δημοφιλή τραγουδίστρια Χρύσπα, το συγκρότημα «Kings» και Street Party, με τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό, dj, διευθυντή του Λάμψη 92,3 και deejay 95,2 Μιχάλη Τσαουσόπουλο.
Επίσης, τους καλλιτέχνες πλαισίωσαν χορευτικά οι σχολές χορού Rose Karra.
Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, που ψυχαγώγησε με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μικρούς και μεγάλους.
Την εκδήλωση παρουσίασε η γνωστή Πειραιώτισσα παρουσιάστρια κυρία Νόνη Δούνια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, λίγο πριν φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Είναι ο μήνας των εορτών, ο μήνας των Χριστουγέννων, ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος μιας χρονιάς και την αρχή της επόμενης.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι γιορτές αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης και ομολογώ ότι είμαι περήφανος για την πόλη μας, διότι η Περιφέρεια, ο Δήμος, η Εκκλησία μας, οι μεγάλοι φορείς και σύλλογοι της πόλης, το Επιμελητήριο, οι έμποροι, οι γιατροί μας, οι δικηγόροι, o Ολυμπιακός μας και άλλα σωματεία, έχουμε συγκροτήσει μία ισχυρή συμμαχία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, είτε σε δημότες μας που έχουν ανάγκη είτε σε δημότες άλλων περιοχών, όπως πρόσφατα στη Μάνδρα, με τα δυσάρεστα γεγονότα που είδαμε όλοι, είμαστε παρόντες και βοηθήσαμε ως πόλη, όπως και σε ανθρώπους άλλων κρατών -και αναφέρομαι στους πρόσφυγες- ήμασταν παρόντες όταν χρειάστηκε.
Επειδή σήμερα είναι μία γιορτή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, θεωρώ πως πρέπει να θυμόμαστε τέτοιου είδους ενέργειες, να εντείνουμε και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας αυτή την περίοδο των εορτών, ώστε να δώσουμε χαμόγελο σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή δεν έχουν τα μέσα για να χαρούν. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη, με τον στολισμό, με τα χριστουγεννιάτικα πάρκα για τα παιδιά σε πολλά σημεία του Πειραιά, με ποικίλες εκδηλώσεις, όχι μόνο από τον Δήμο Πειραιά αλλά και από τη συμμαχία που προανέφερα κι άλλους φορείς της πόλης, ώστε να δώσουμε έναν διαφορετικό τόνο αυτές τις ημέρες.
Θα ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και πίστης να μπορέσουμε να παραμερίσουμε όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του, τα υπαρκτά μεγάλα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και αυτές τις μέρες να χαμογελάσουμε και να διασκεδάσουμε λίγο παραπάνω και όπως έχουμε ξαναπεί, να δώσουμε και στα παιδιά χαρά και όταν παίρνουν τα παιδιά χαρά χαμογελάμε και εμείς. Επίσης, να πω ότι κλείνει μία χρονιά, εξίσου δύσκολη με τις προηγούμενες και για την πόλη μας και για τη χώρα, με πολλά οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα. Παρόλα αυτά παραμένω αισιόδοξος ότι και η πόλη του Πειραιά κάθε χρόνος που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη, πιο λειτουργική, πιο φιλική.
Αυτή είναι η αίσθησή μου, είναι το πιστεύω μου και το πιστεύω βαθιά. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε στην πόλη τα επόμενα χρόνια ως Δημοτική Αρχή. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους για να τα υλοποιήσουμε και πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά, αρχής γενομένης θα βλέπουμε σταθερά αλλαγές προς το καλύτερο για την πόλη μας.
Δεν είναι ημέρα απολογισμού, ούτε ημέρα δυσάρεστων συζητήσεων. Απλώς ήθελα να δώσω το μήνυμα το δικό μου προς εσάς. Πραγματικά να πιστεύετε ότι ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί και στη χώρα, αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς μπορούμε ως ένα βαθμό να επηρεάσουμε τη ζωή στον Πειραιά και πιστεύω ότι θα το κάνουμε και θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όπως είπα και προηγουμένως κάθε χρόνος θα είναι καλύτερος για την πόλη μας και τις ζωές μας σε αυτήν.
Με αυτά τα λόγια θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, μια καλύτερη από αυτήν που κλείνει. Θα είναι και η επόμενη βέβαια δύσκολη, αλλά και λίγο καλύτερη να είναι, είμαστε στο σωστό δρόμο.
Να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκεστε σήμερα εδώ, μπροστά στο εμβληματικό και υπέροχο Δημοτικό μας Θέατρο. Ελπίζω του χρόνου ή έστω το 2019 να έχουν τελειώσει και τα έργα, ώστε σε ανακαινισμένες, καινούργιες πλατείες να κάνουμε παρόμοιες, μεγάλες εκδηλώσεις.
Να ευχαριστήσω την Πειραιώτισσα Νόνη Δούνια που ήρθε μαζί φέτος να βοηθήσει με την παρουσία της να γίνει πιο λαμπερή, αν θέλετε, η φωταγώγηση του δέντρου.
Έχουμε και τη συναυλία αμέσως μετά στη Σωτήρος Διός ώστε να δώσουμε ένα διαφορετικό τόνο, με μουσική και χορό για μικρούς και μεγάλους.
Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Έχουμε εκδηλώσεις και στην Πηγάδα και στη Σωτήρος και στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα και στα Καμίνια. Θα υπάρχουν εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά και όχι μόνο στο κέντρο του Πειραιά, γιατί θέλουμε να υπάρχουν εκδηλώσεις χαράς και γέλιου για τα παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλους».

Στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, παρευρέθηκαν :
Η Βουλευτής κα Γεωργία Γεννιά. Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου, κ.κ. Γιάννης Μελάς, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Ανδρέας Βεντούρης, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος, Κυριάκος Σιγαλάκος και Σταύρος Βοϊδονικόλας. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης, Νικόλαος Καρβουνάς, Νικόλαος Καλαμακιώτης και κα Χαραλαμπία Ζηλάκου. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.
Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Τάκης Αβραμίδης, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και κ. Νίκος Γέμελος, αντίστοιχα.
Η Δημοτική Σύμβουλος κα Πόπη Αστεριάδη.
Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας.
Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, καθώς και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι : κ. Γιάννης Αλιφραγκής, κα Κατερίνα Δουρέκα και κ. Λεωνίδας Μελάς.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" κ. Θοδωρής Τσόντος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

eep logo