Portnet – Ειδήσεις Πειραιά
Ναυτιλία

Maersk: Δεν υπάρχει ημερομηνία για επιστροφή στη Διώρυγα του Σουέζ

Σε επίσημη δήλωσή της, η εταιρεία τονίζει ότι σκοπεύει να αποκαταστήσει τη ναυσιπλοΐα στον διάδρομο Ανατολής–Δύσης «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Η A.P. Moller–Maersk, διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Vincent Clerc, διευκρινίζει ότι δεν έχει ακόμη καθορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επανέναρξη των διελεύσεων από τη Διώρυγα του Σουέζ, παρά την ανακοίνωση της Αρχής της Διώρυγας (SCA) περί επαναφοράς των υπηρεσιών της εταιρείας στις αρχές Δεκεμβρίου.
Σε επίσημη δήλωσή της, η εταιρεία τονίζει ότι σκοπεύει να αποκαταστήσει τη ναυσιπλοΐα στον διάδρομο Ανατολής–Δύσης «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες», υπογραμμίζοντας πως η ασφάλεια των πληρωμάτων παραμένει απόλυτη προτεραιότητα.

«Με τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Maersk εξετάζει την επανέναρξη των διελεύσεων», ανέφερε. Η διευκρίνιση ήρθε μετά την ανακοίνωση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Maersk και SCA, η οποία συνέπεσε με τις πρόσφατες διπλωματικές εξελίξεις και την αναστολή των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα — εξέλιξη που έχει περιορίσει τις ανησυχίες ύστερα από μήνες εκτροπών.

naftemporiki.gr