Ένα ακόμη «ηχηρό» υπερ-πολυτελές τουριστικό project δρομολογείται στην Πελοπόννησο, απέναντι από την Υδρα, σε περιοχή που υπάγεται στο δήμο Πόρου και το δήμο Ερμιονίδας με έναν προϋπολογισμό σχεδόν στο μισό δισ. ευρώ.
Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία «Hydra Rock Aκίνητα Μ.Α.Ε.», η οποία συστάθηκε φέτος, στις αρχές του έτους τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας ως πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι ο κ. Ευάγγελος Σαμαράς.
O επενδυτικός φάκελος της εταιρείας κατατέθηκε στην Enterprise Greece μέσα στο καλοκαίρι και περιλαμβάνει την ίδρυση υπερπολυτελούς Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και Τουριστικού Χωριού στην περιοχή Βλαχέϊκα. Όπως αναφέρεται σχετικά, το project εκτιμώμενου προϋπολογισμού 475 εκατ. ευρώ αφορά στην υλοποίηση ενός σύγχρονου και «πράσινου» θερέτρου με όρους αειφορίας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη επένδυση σε μια περιοχή που έχει προσελκύσει τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να προσελκύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, μεγάλα ονόματα προς την κατεύθυνση του υπερ-πολυτελούς τουρισμού.
Ειδικότερα, ως προς το επενδυτικό πλάνο της «Hydra Rock», αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος που θα συμπληρώνεται και από ένα συγκρότημα κατοικιών (τουριστικό χωριό) σε έκταση, εκ της οποίας το μεγαλύτερο μέρος, ήτοι τα 1.714 στρέμματα υπάγονται στο δήμο Πόρου στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, ενώ τα υπόλοιπα 40 στρέμματα βρίσκονται, σε απόσταση μόλις 700 μέτρων, στην περιοχή Μετόχι του δήμου Ερμιονίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Πελοποννήσου.
Από την πλευρά της, η Hydra Rock ζητεί την ένταξη του έργου, με προϋπολογισμό σχεδόν μισού δισ. ευρώ, στις διατάξεις του Ν.4864/2021 ως στρατηγική επένδυση προκειμένου αυτό να δρομολογηθεί με τις διαδικασίες μέσα από την κατάρτιση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.) και να λάβει τα κίνητρα ταχείας αδειοδότησης όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.
Όπως επισημαίνεται στο φάκελο, «με βασικές αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης την αειφόρο ανάπτυξη, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την κυκλική οικονομία, η πρόταση επένδυσης αφορά στη δημιουργία ενός θερέτρου το οποίο θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονώνοντας παράλληλα την απασχόληση και την οικονομία της ευρύτερης περιοχής».
Πηγή: newmoney.gr