Ετήσια χοροεσπερίδα των Αντικυθηρίων

1 7529

Την Περιφέρεια Αττικής και εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στην μουσική ταβέρνα «Αστρολάβος» .
Ο Τ. Χατζηπέρος ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους πολυπληθείς Αντικυθηρίους ότι ο μόνιμος αγροτικός γιατρός πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Επίσης δήλωσε ότι προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής είναι να σταματήσει η ερήμωση και η ερημοποίηση των νησιών μας και ιδιαίτερα των Αντικυθήρων για αυτό και χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο και πόρους προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Για το λόγο αυτό έχει γίνει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα LIFE με την επωνυμία GREEN KYTHERA και αναμένεται η απόφαση εντός του Απριλίου 2017.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι έχει προτείνει στην Υπουργό Πολιτισμού τον διπλασιασμό του χρόνου των έξι εβδομάδων της εθελοντικής ανασκαφικής περιόδου, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στο νησί, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για τα Αντικύθηρα.

eep logo