16ο Ετήσιο Φόρουμ του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων

1 chatziperos forum nhsiotikon epimelhthrion

Στο 16o ετήσιο Φόρουμ του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων με θέμα «Αειφόρος Τουριστικός Σχεδιασμός και Διοίκηση για τους Ευρωπαϊκούς Νησιωτικούς Προορισμούς – Έξυπνα Καινοτόμα Εργαλεία και Πρωτοβουλίες», που πραγματοποιήθηκε στην Ερέτρια Ευβοίας, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου.

Ο κ. Χατζηπέρος κατά τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους καθώς και για το αντικείμενο που συζητήθηκε το οποίο είναι πολύ επίκαιρο.
Δήλωσε δε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σαν κύριους άξονες την τουριστική ανάπτυξη με αειφορία στα νησιά και την Τροιζηνία, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και επαναχρησιμοποίηση των φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό, την βελτίωση της ποιότητας των παρελκόμενων υπηρεσιών και την επέκταση της τουριστικής περιόδου με συγκεκριμένες δράσεις. Μεγάλη έμφαση δίνεται στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και την περίθαλψη με αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, παράμετροι που θα βοηθήσουν, μαζί με την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου.

eep logo