Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα στον Πόρο

1 poros yachts

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου και αντιπλημμυρικών κατασκευών Νήσου Πόρου», ύψους 415.000,00€, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Είναι ένα έργο που ταλανίζει τους Ποριώτες και τους επισκέπτες του νησιού και απαιτείται η άμεση υλοποίηση του, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Η αντιπλημμυρική προστασία είναι έργο προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής, ιδιαίτερα σήμερα που τα φαινόμενα από την κλιματική αλλαγή παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση και μεγαλύτερη συχνότητα.
Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκε, μεταξύ των άλλων, και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του έργου της αποκατάστασης των βλαβών του λιμανιού της Ύδρας. Το έργο αυτό χαρακτηρίζεται υπέρ επείγον και καταβάλλεται προσπάθεια υλοποίησης του κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, που η κίνηση είναι περιορισμένη.