Τιμή στη μνήμη των Υδραίων ηρώων της Αργεντινής

1 LIBERTAD

Κατά την επίσκεψη της Φρεγάτας LIBERTAD στην Ύδρα

Μετά από 48 χρόνια, όταν για πρώτη φορά το επισκέφθηκε σαν Ναυτικός Δόκιμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, συνοδεύοντας την Πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Perez Colman και την Πρόξενο Carolina Petrysyz, ταξίδεψε από τον Πειραιά στην Ύδρα με το ιστιοφόρο εκπαιδευτικό πλοίο της Αργεντινής LIBERTAD, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους δύο Υδραίους ήρωες της Αργεντίνικης επανάστασης , Νικόλαο Χόρχε Κολμανιάτη και Σαμουήλ Σπύρου.

Η υποδοχή στην Ύδρα ήταν εντυπωσιακή με κανονιοβολισμούς και πυροτεχνήματα και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νικόλαου Κολμανιάτη μπροστά από την Ακαδημία του Εμπορικού Ναυτικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι η Ελλάδα, πέραν της απλόχερης προσφοράς της στην παγκόσμια κοινότητα της Τέχνης, του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας, συμμετείχε ενεργά αλληλέγγυα στις Επαναστάσεις για την Ανεξαρτησία, την Δικαιοσύνη και την Ελευθερία. Τρανή απόδειξη και αυτού του είδους της προσφοράς, αποτελούν και οι δύο λαμπροί Υδραίοι τους οποίους η Αργεντίνικη Δημοκρατία τιμά σαν ήρωες.

eep logo