«Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας» στον Πόρο

1 NKN 0145

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος παραβρέθηκε και εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στα «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας» που για πρώτη φορά διοργάνωσε ο Δήμος Πόρου με μεγάλη επιτυχία.

Ο κ.Χατζηπέρος συνεχάρη τον Δήμο Πόρου για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία συμβάλλει στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ανάδειξη της ιστορικότητας του νησιού του Πόρου και της Τροιζηνίας, όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας έμεινε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και όχι μόνο αυτό. Δημιούργησε τον πρώτο Ναύσταθμο του Ελληνικού κράτους, τον πρώτο τακτικό στρατό και βέβαια συναντήθηκε με τους Πρέσβεις των τότε μεγάλων δυνάμεων όπου ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις για την έκταση και τα σύνορα του πρώτου ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Ευχήθηκε δε οι Δήμοι Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων να ενταχθούν στο Δίκτυο Καποδιστριακών Δήμων σύμφωνα με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων παραβρέθηκε την Παρασκευή, στην παράδοση-παραλαβή των καθηκόντων των Διοικητών του Κ.Ε. Πόρος. Κατά τον χαιρετισμό του, είπε ότι το Ναυτικό, ο Πόρος και ιδιαίτερα το Κ.Ε. Πόρος είναι παραδοσιακά στενά συνδεδεμένα και συνεχάρη τον απερχόμενο Διοικητή γιατί συνέχισε αυτή την όμορφη παράδοση. Καλωσόρισε δε τον καινούργιο Διοικητή και του ευχήθηκε να συνεχίσει αυτή την παράδοση.