Εκδηλώσεις προς τιμήν του James Watson στις Σπέτσες

1 chatziperos watson

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιηθήκαν στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, προς τιμή του μεγάλου Φιλέλληνα ερευνητή James Watson και την αναγόρευση του σε Επίτιμο Δημότη Σπετσών και στα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας στο κτίριο Α΄ προς τιμήν του, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ο κ. Χατζηπέρος, ως Αντιπρόεδρος της ΑΚΣΣ, υποδέχτηκε τον κορυφαίο Νομπελίστα James Watson, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειάρχη κ. Ρένας Δούρου και του Προέδρου της ΑΚΣΣ κ. Νικόλαου Φιντικάκη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία του James Watson στο νησί των Σπετσών, ενός ανθρώπου που άλλαξε τον ρου της μοριακής Βιολογίας με τεράστιες ευεργετικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα. Το 1966 ήταν μια χρονιά ορόσημο για το Ίδρυμα και τις Σπέτσες γιατί ξεκίνησαν εκεί τα συνέδρια της Μοριακής Βιολογίας. Ευχήθηκε δε στα νέα παιδιά και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που συμμετείχαν στο Συνέδριο, να συνεχίσουν το έργο αυτού του μεγάλου επιστήμονα. Τόνισε δε ότι τα πάντα δεν είναι «business” και μεγάλο παράδειγμα αποτελεί ο ευεργέτης του Ιδρύματος Σωτήριος Ανάργυρος, ο οποίος τα χρήματα που απέκτησε στην Αμερική, τα διέθεσε στην ίδρυση της ΑΚΣΣ και στην Παιδεία.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηπέρος τόνισε χαρακτηριστικά : «Είχα την μεγάλη τύχη να φοιτήσω σε αυτή την σχολή και να γνωρίσω τον James Watson. Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα του Συνεδρίου και πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους ειδήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Υπάρχουν καθημερινά, πάρα πολύ όμορφα και θετικά πράγματα για την πατρίδα μας, που δεν τους δίνεται η δημοσιότητα που τους πρέπει.»

eep logo