Αίγινα: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του καπετάνιου

1 aigina varkes

Σε κλίμα θλίψης και οδύνης, με αναπάντητα τα “ερωτηματικά” και τα “γιατί” να πλανώνται στην πένθιμη ατμόσφαιρα, το μικρό ψαροχώρι της Πέρδικας αποχαιρέτησε το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου τον καπετάνιο της λάντζας, που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα της περασμένης Τρίτης.

Φίλοι και συγγενείς, ολόκληρο το χωριό, βρέθηκε στην εκκλησία της Παναγίτσας, λίγα μέτρα μακριά από όπου έδενε το τουριστικό πλοιάριο, για να ακολουθήσει την νεκρώσιμη τελετή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο καπετάνιος Στέλιος Τρίμης δέχθηκε τρία μοιραία χτυπήματα, που τον έριξαν αναίσθητο στην θάλασσα. Αιτία του θανάτου του ο πνιγμός.

Οι δύο γιοι του άτυχου κυβερνήτη όσο και τα αδέλφια του ξεσπώντας σε λυγμούς ακολούθησαν την εκφορά του νεκρού έως το νεκροταφείο της Πέρδικας. Δύο μέρες μετά το τραγικό συμβάν που στέρησε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, η ταβέρνα της οικογένειας σήμερα άνοιξε τις πύλες για να υποδεχτεί όλους όσοι συμμετείχαν στο πένθος.

Τα υπόλοιπα τουριστικά πλοιάρια δεν αποπλέουν από το λιμάνι της Πέρδικας. Με δάκρυα στα μάτια οι καπετάνιοι και ψαράδες αποχαιρέτησαν από τα πλοία τους, με συριγμούς τον συνάδελφο και συντοπίτη τους.

saronicmagazine.com