Συνάντηση συνεργασίας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CLLD/LEADER

chatziperos leader

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στην έδρα της ΠΕ Νήσων ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος, στο πλαίσιο συνεργασίας των Δήμων της ΠΕ Νήσων, της Περιφέρειας Αττικής και της ΠΕΔΑ με την αναπτυξιακή επιχείρηση ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΑΕ, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ν. Κυνουρίας και Πρόεδρο της αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ Χαράλαμπο Λυσίκατο, τον Δήμαρχο Β. Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Παράλιου Άστρους Νικόλαο Κωνσταντίνου και τον Γενικό Δ/ντη της ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ Μαρίνο Μπερέτσο.
Στην εν λόγω συνάντηση, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας με αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ε.Ε. όσον αφορά στην πρωτογενή παραγωγή, την ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού. Αναφορικά με το τελευταίο, τέθηκαν στο τραπέζι συνομιλιών οι δυνατότητες συνεργασίας, καθότι το τουριστικό προϊόν βελτιώνεται με τις δυνατότητες που δημιουργούνται αναφορικά με τους προορισμούς που διευρύνονται.
Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι συμφώνησαν απόλυτα ότι το τουριστικό προϊόν δεν πρέπει να λειτουργεί ανταγωνιστικά, αλλά συμπληρωματικά με την δημιουργία κλάστερ, ιδιαίτερα για την αξιοποίηση του θαλάσσιου τουρισμού, της κρουαζιέρας μικρών κρουαζιερόπλοιων και την δημιουργία υδατοδρομίων στην περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου και των νησιών του Αργοσαρωνικού. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πακέτου αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα.
Επίσης συζητήθηκε και το πρόβλημα της έλλειψης αεροδρομίου διεθνών πτήσεων (charters) και συμφωνήθηκε να καταβληθεί κοινή προσπάθεια έτσι ώστε να δημιουργηθεί κατάλληλο αεροδρόμιο με σκοπό να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της περιοχής. Τέλος, προγραμματίστηκαν να γίνουν και άλλες συναντήσεις σχετικά με προγραμματισμό και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.