H Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ύδρα

Kανένα σχολείο δεν άφησε παραπονεμένο. 

Aκάθεκτη συνεχίζει η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το έχει επαναλάβει πολλές φορές και το έχει κάνει πράξη άλλες τόσες. «Η δουλειά μας δεν είναι να καταγράφουμε τα προβλήματα, αλλά να δίνουμε λύσεις. Να κάνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας ευκολότερη».

Αυτή τη φορά στην Ύδρα, προκειμένου να επισκεφθεί όλα τα σχολεία του νησιού, να γνωρίσει όλους τους μαθητές από κοντά, να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για τις ανάγκες της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Μαζί της ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, οι αρμόδιες Αντιδήμαρχοι και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιώς και Νήσων.

Η Δόμνα είχε δώσει δείγματα γραφής, ήδη από το προηγούμενο πόστο της, ως Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η Πειραιώτισσα Βουλευτής ξέρει πολύ καλά ότι η «σωστή» δουλειά γίνεται όταν πηγαίνει στην κοινωνία, όταν ακούει από κοντά τους πολίτες. Μια τέτοια σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο χτίζει και σε αυτό το Υπουργείο η Δόμνα. Επισκέφθηκε το 1ο και το 2ο Νηπιαγωγείο Ύδρας, τα οποία φιλοξενούν 32 μαθητές, το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, τα οποία φιλοξενούν 100 μαθητές αλλά και το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού με 106 μαθητές. Οι μαθήτριες και οι μαθητές την περίμεναν με ανυπομονησία και δεν έλειψαν οι αγκαλιές και οι φωτογραφίες. Η Δόμνα, με την αμεσότητα που τη διακρίνει, μίλησε σε κάθε ένα παιδί ξεχωριστά και φυσικά συγκράτησε τα ονόματά τους για να είναι «κατάλληλα προετοιμασμένη» για την επόμενη επίσκεψη! Συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς κι άκουσε πολύ προσεκτικά τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους και δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους, προσπαθώντας από τη θέση της για το καλύτερο δυνατό και την εύρρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Καστελλόριζο κατά την οποία εγκαινίασε τον πρώτο παιδικό σταθμό του νησιού, η Δόμνα εξέφρασε την επιθυμία της να βρεθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Όπως όλα δείχνουν έχει ανάψει τις μηχανές και το κάνει ήδη πράξη. Η δουλευταρού Δόμνα έχει σηκώσει μανίκια για τα καλά.

eep logo