Αίγινα: Υποθαλάσσιοι καθαρισμοί στο λιμάνι τoυ νησιού

Oλοκληρώνονται αύριο 12/10.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action με έδρα την Σαντορίνη, ως πρεσβευτής του προγράμματος και στο πλαίσιο του "Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σε συνεργασία του Κοινωφελούς Ιδρύματος A.K. Λασκαρίδη και της Lidl Hellas, πραγματοποιεί δυο υποθαλάσσιους καθαρισμούς στην Αίγινα σήμερα Τετάρτη 11 και αύριο Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023. Ο καθαρισμός θα αφορά στη θαλάσσια περιβαλλοντική συντήρηση και παρατήρηση, των βυθών των θαλασσών μας, στην επίτευξη του στόχου επέκτασης των δράσεων στην Κοινωνία των Πολιτών.

Διαδικασία: - Η ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης διενεργεί επιτόπια επιθεώρηση την προηγούμενη ημέρα, στα σημεία που προτείνονται και θα υλοποιηθούν οι καθαρισμοί, για την διευθέτηση των λεπτομερειών των δράσεων, την οργάνωση του χώρου, ενημέρωση και γνωριμία με άτομα που δρουν ή είναι υπεύθυνοι της περιοχής. 1

- Μετα τις δράσεις πραγματοποιείται αναλυτική καταγραφή των ευρημάτων με παράθεση τους σε υπόστρωμα για το μηδενικό αποτύπωμα στην περιοχή και στη συνεχεία τα απορρίμματα οδηγούνται για την τελική διαχείριση με την συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του εκάστοτε Δήμου.

(saronicmagazine.gr)