Αίγινα: Εγκαινιάστηκε η δημοτική Πινακοθήκη

Στο κτίριο του πρώην Ο.Τ.Ε.

Εγκανιάστηκε με κάθε επισημότητα η Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι. Η Πινακοθήκη Αίγινας βρίσκεται στην πλατεία και το κτίριο του πρώην ΟΤΕ.

Σε αυτό το πανέμορφο και επιβλητικό κτίριο με νεοκλασσικές επιρροές στεγάστηκαν έργα ζωγράφων που δημιούργησαν στην Αίγινα, ανάμεσα τους και το γλυπτό του εικαστικού Κώστα Ανδρέου η "Γοργόνα" που έχει δωρίσει το ίδρυμα "Κώστας Ανδρέου" στο Δήμο Αίγινας.


Η δημιουργία της Πινακοθήκης ήταν ένα όνειρο του Αιγινήτη εικαστικού Νεκτάριου Κοντοβράκη ο οποίος σε κάθε περίπτωση ξιφουλκούσε υπέρ της δημιουργίας Πινακοθήκης που τόσο έλειπε από το νησί, όταν μάλιστα σε αυτό έχουν ζήσει και δημιουργήσει μια πλειάδα ζωγράφων και γλυπτών.

Στην λιτή τελετή των εγκαινίων τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νίκος Πτερούδης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το έργο και μάλιστα σε πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε προς τον πρώην διοικητή του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη για την αμέριστη συμπαράσταση του στη δημιουργία της Πινακοθήκης.


Η κ. Ίρις Κρητικού ιστορικός τέχνης, επιμελήθηκε των εργασιών τουχώρου και της δημιουργίας της έκθεσης με τίτλο "Λόγω φωτός: Το ίχνος της Αίγινας", η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Στην τελετή των εγκαινίων μίλησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η κ. Ίρις Κρητικού, ο κ. Π. Βουρλούμης, ο κ. Νίκος Βαλής πρόεδρος του Ιδρύματος "Κώστας Ανδρέου", ο αρχιτέκτονας κ. Βασίλης Γρηγοριάδης ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του πρόσφεραν ένα έργο για την Πινακοθήκη από την προσωπική τους συλλογή, έργο του ζωγράφου Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στην τελετή των εγκανίων παραβρέθηκαν πολλοί εικαστικοί της Αίγινας ανάμεσα τους ο κ. Ν. Κοντοβράκης, η κ. Κ. Γιάννακα, ο κ. Ν. Αποσπόρης, ο κ. Ι. Δέδες, πολλά μέλη της Δημοτικής αρχής, η υποψήφια Δήμαρχος κ. Σίλα Αλεξίου και πολλοί φιλότεχνοι της Αίγινας.

(saronicmagazine.gr)

eep logo